Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Zaak-Franssen ook van belang voor andere sporters'

Geplaatst opwoensdag 3 mei 2017 - 7:18

De uitspraak in de zaak van judoka Juul Franssen kan ook gevolgen hebben voor andere sporters. Dat zegt Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De judoka uit Reuver hoort woensdag van de rechter of ze met haar eigen trainer kan blijven werken in Rotterdam en of ze haar A-status terugkrijgt. De judobond wil dat ze traint in het topsportcentrum op Papendal met trainers van de bond.

Precedent
Als ze dat niet doet mag Franssen niet meer deelnemen aan internationale wedstrijden. De rechter probeerde eerder met beide partijen tot een oplossing te komen maar slaagde daar niet in. "De uitspraak zal zeker een precedent zijn voor andere sporters in andere takken van sport. De vraag is in hoeverre een bond kan bepalen of iemand centraal moet trainen of dat op individuele basis kan doen. Want wat je ziet is dat steeds meer sportbonden ervoor kiezen centraal te trainen," zegt Olfers.

De uitspraak is om half vier middag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Geschil Franssen en judobond eind maart voor rechter
Juul Franssen bedankt fans voor steun: 'Fingers crossed'
Atletencommissie wil snel oplossing zaak Franssen
Rechtbank geeft Juul Franssen en judobond extra tijd
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen