Overslaan en naar de inhoud gaan

'Zaak-Franssen ook van belang voor andere sporters'

Geplaatst opwoensdag 3 mei 2017 - 7:18

De uitspraak in de zaak van judoka Juul Franssen kan ook gevolgen hebben voor andere sporters. Dat zegt Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De judoka uit Reuver hoort woensdag van de rechter of ze met haar eigen trainer kan blijven werken in Rotterdam en of ze haar A-status terugkrijgt. De judobond wil dat ze traint in het topsportcentrum op Papendal met trainers van de bond.

Precedent
Als ze dat niet doet mag Franssen niet meer deelnemen aan internationale wedstrijden. De rechter probeerde eerder met beide partijen tot een oplossing te komen maar slaagde daar niet in. "De uitspraak zal zeker een precedent zijn voor andere sporters in andere takken van sport. De vraag is in hoeverre een bond kan bepalen of iemand centraal moet trainen of dat op individuele basis kan doen. Want wat je ziet is dat steeds meer sportbonden ervoor kiezen centraal te trainen," zegt Olfers.

De uitspraak is om half vier middag.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Geschil Franssen en judobond eind maart voor rechter
Juul Franssen bedankt fans voor steun: 'Fingers crossed'
Atletencommissie wil snel oplossing zaak Franssen
Rechtbank geeft Juul Franssen en judobond extra tijd
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen