Overslaan en naar de inhoud gaan

Zaak Edelchemie krijgt na lang oponthoud vervolg

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 6:32

De strafzaak tegen de directie van voormalig recyclingbedrijf Edelchemie krijgt eind mei en begin juni een vervolg.

Dan buigt de rechtbank in Roermond zich over het complexe dossier van het bedrijf in Panheel, schrijft De Limburger.

Ziekte
De advocaat van Edelchemie, Maurice Stassen, vindt dat het oponthoud van een jaar en vier maanden te lang heeft geduurd. Dat kwam onder meer door ziekte van twee van de drie rechters, zegt een woordvoerster van de rechtbank tegen de krant. Meerdere zaken hebben volgens de zegsvrouw een rol gespeeld in de vertraging.

Familie
Bij het vervolg van de zaak volgt ook de eis tegen de vier verdachten. Directeur Leo Nevels van Edelchemie wordt door justitie verdacht van illegale opslag van afvalstoffen en handelingen waardoor de bodem vervuild raakte. Ook zijn vrouw en twee zonen worden verdacht van milieuverontreiniging.

Lees hier alles over Edelchemie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gevaar Edelchemie werd bewust overdreven door provincie
Rechtszaak Edelchemie gaat door: OM gaat in hoger beroep
Edelchemie in hoger beroep om rekening afvaltransport
Edelchemie voor de rechter vanwege bodemvervuiling
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen