Overslaan en naar de inhoud gaan

Yvo T. langer vast voor moord op politieman Spa

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 14:53

Yvo T., die wordt verdacht van de moord op een politieman in het Belgische Spa, blijft voorlopig in de cel.

De raadkamer van de rechtbank in Verviers verlengde de voorlopige hechtenis van Yvo T. vrijdag met een maand, laat het Openbaar Ministerie weten. Het parket gaf geen details over de beraadslaging.

Meerdere schoten
De 36-jarige Limburger schoot de politie-inspecteur volgens justitie afgelopen weekend in zijn hoofd. Hij was even daarvoor met enkele kompanen geweigerd in een café, waarbij hij een vuurwapen liet zien. Bij een daaropvolgende politiecontrole zou hij meerdere schoten hebben afgevuurd, ook op een andere politieman. Daarom wordt T. ook verdacht van een poging tot moord. Enkele uren na de schietpartij wist de Belgische politie hem op te pakken.

Niets herinneren
De hoofdverdachte zei in zijn verhoor zich niets te kunnen herinneren en beroept zich op zijn zwijgrecht. Zijn broer en een vriend die hem vergezelden zijn in Nederland aangehouden. Zij zullen worden uitgeleverd.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen