Failliet Yumble laat 6,5 miljoen euro schuld achter

Het failliete Roermondse indoorpretpark Yumble laat een totale schuld van 6,5 miljoen euro achter.

Lichtjesfestival Magic World of Lights sluit deuren

Al na vijf weken is het doek definitief gevallen voor lichtsculpturenfestival Magic World of Lights in Roermond.

Yumble-opvolger Magic World of Lights stopt kaartverkoop

Attractiepark Magic World of Lights in Roermond heeft de kaartverkoop stilgelegd.

Magic World of Lights in Roermond al minder vaak open

Het onlangs geopende Magic World of Lights in Roermond heeft de openingstijden een kleine maand na de start al aangepast.

Magic World of Lights licht tipje van de sluier op

Dit weekend opent een nieuwe attractie in het pand van het failliete pretpark Yumble in Roermond.

'Yumble-attractie van 750.000 euro levert nog 17.500 op'

De verkoop van de Yumble-attracties gaat bepaald niet voorspoedig. De curator is blij als hij voor een Asteroïde-spel van 750.000 euro nog 17.500 krijgt.

Yumble wordt lichtjesfestival

In het pand van het failliete Yumble in Roermond opent eind april een lichtsculpturenfestival met de naam Magic World of Lights.

Kijkdag bij attractiepark Yumble in Roermond

Bij attractiepark Yumble in Roermond is vrijdag een kijkdag. De failliete boedel van het park wordt aangeboden op veilingsite BVA Auctions.

Opnieuw fors verlies voor industriebank Liof

De Industriebank Liof boekt dit jaar opnieuw verlies. De overheidsbank die Limburgse ondernemers moet steunen, schrijft 7 tot 8 miljoen euro in rode inkt.

Boedel van attractiepark Yumble wordt geveild

De failliete boedel van attractiepark Yumble in Roermond, wordt sinds kort te koop aangeboden op veilingsite BVA Auctions.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda