Overslaan en naar de inhoud gaan

Ysselsteyn krijgt felbegeerde facelift

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 17:25

Ysselsteyn krijgt eindelijk zijn vurig gewenste metamorfose. De provinciale weg door de kern wordt veiliger en het centrum krijgt een vriendelijke, dorpse uitstraling.

De facelift kost drie miljoen euro en wordt mogelijk gemaakt door royale bijdragen van de provincie en de gemeente Venray, vertelt wethouder Lucien Peeters.

Hij noemt het project een voorbeeldig burgerinitiatief. Begin volgend jaar gaat de eerste schop de grond in. Eind van het jaar moeten de werkzaamheden voltooid zijn.

Bezorgde inwoners
De herinrichting van het dorpshart is de verdienste van een groep bezorgde inwoners. Zij hadden forse kritiek op het dorpsontwikkelingsplan dat de dorpsraad in 2010 had ingediend bij de gemeente.

Krimpen
Twan de Wit, één van die bezorgde Ysselsteyners: "Er werd vooral geroepen om woningbouw, terwijl de bevolking juist gaat krimpen. We moeten inspelen op ontgroening en vergrijzing."

De groep ijverde voor het veiliger en fraaier maken van het dorp, en kreeg haar zin.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wethouder ernstig gewond bij opening mountainbikeroute
Wethouder Venray overleeft motie van wantrouwen
Taken wethouder Venray afgepakt
Reddingsplan kunstencentrum Venray verdeelt college
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV