Overslaan en naar de inhoud gaan

YouTubers nemen advocaat in de arm

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 10:09

De YouTubers Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep hebben in Amerika een advocaat in de arm genomen.

Dat zegt de 21-jarige Govert Sweep uit Boxmeer tegen Omroep Brabant.

Borgtocht
De twee werden dinsdag gearresteerd toen ze de geheime basis Area 51 wilden binnendringen. Ze waren al enkele kilometers op het terrein met een auto. Donderdagavond werden de waaghalzen op borgtocht vrijgelaten. Daarvoor moesten ze 500 dollar betalen om de Amerikaanse gevangenis te mogen verlaten.

Lees ook: Gearresteerde YouTubers op borgtocht vrijgelaten uit cel VS

Verstand van zaken
Er wacht het YouTube-duo maandag een rechtszaak. "Dus tot dat moment is het nog even spannend voor ons, hier in Amerika", vertelt Sweep aan de regionale omroep. "Maar we hebben een advocaat ingeschakeld, dus we gaan zorgen dat het helemaal goed komt. Die advocaat, hier uit Las Vegas, is een heel goede. Die heeft wel verstand van zaken."

Area51-gedoe
De twintigers waren volgens de Brabander van plan om een 'mooie journalistieke video' te maken over iets dat op dit moment speelde. "Veel mensen hadden het over het Area51-gedoe." Op Instagram postte Ties Granzier drie dagen geleden foto's van hem in Amerika met als onderschrift "...nu door naar gekke opnames van gekke avontuurtjs en... area 51...". Opvallend is dat de laatste drie woorden nu zijn weggehaald.

Lees ook: Bekendheid Ties Granzier vaart wel bij arrestatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen