Overslaan en naar de inhoud gaan

YouTubers nemen advocaat in de arm

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 10:09

De YouTubers Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep hebben in Amerika een advocaat in de arm genomen.

Dat zegt de 21-jarige Govert Sweep uit Boxmeer tegen Omroep Brabant.

Borgtocht
De twee werden dinsdag gearresteerd toen ze de geheime basis Area 51 wilden binnendringen. Ze waren al enkele kilometers op het terrein met een auto. Donderdagavond werden de waaghalzen op borgtocht vrijgelaten. Daarvoor moesten ze 500 dollar betalen om de Amerikaanse gevangenis te mogen verlaten.

Lees ook: Gearresteerde YouTubers op borgtocht vrijgelaten uit cel VS

Verstand van zaken
Er wacht het YouTube-duo maandag een rechtszaak. "Dus tot dat moment is het nog even spannend voor ons, hier in Amerika", vertelt Sweep aan de regionale omroep. "Maar we hebben een advocaat ingeschakeld, dus we gaan zorgen dat het helemaal goed komt. Die advocaat, hier uit Las Vegas, is een heel goede. Die heeft wel verstand van zaken."

Area51-gedoe
De twintigers waren volgens de Brabander van plan om een 'mooie journalistieke video' te maken over iets dat op dit moment speelde. "Veel mensen hadden het over het Area51-gedoe." Op Instagram postte Ties Granzier drie dagen geleden foto's van hem in Amerika met als onderschrift "...nu door naar gekke opnames van gekke avontuurtjs en... area 51...". Opvallend is dat de laatste drie woorden nu zijn weggehaald.

Lees ook: Bekendheid Ties Granzier vaart wel bij arrestatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen