Overslaan en naar de inhoud gaan

YouTubers nemen advocaat in de arm

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 10:09

De YouTubers Ties Granzier uit Linne en Govert Sweep hebben in Amerika een advocaat in de arm genomen.

Dat zegt de 21-jarige Govert Sweep uit Boxmeer tegen Omroep Brabant.

Borgtocht
De twee werden dinsdag gearresteerd toen ze de geheime basis Area 51 wilden binnendringen. Ze waren al enkele kilometers op het terrein met een auto. Donderdagavond werden de waaghalzen op borgtocht vrijgelaten. Daarvoor moesten ze 500 dollar betalen om de Amerikaanse gevangenis te mogen verlaten.

Lees ook: Gearresteerde YouTubers op borgtocht vrijgelaten uit cel VS

Verstand van zaken
Er wacht het YouTube-duo maandag een rechtszaak. "Dus tot dat moment is het nog even spannend voor ons, hier in Amerika", vertelt Sweep aan de regionale omroep. "Maar we hebben een advocaat ingeschakeld, dus we gaan zorgen dat het helemaal goed komt. Die advocaat, hier uit Las Vegas, is een heel goede. Die heeft wel verstand van zaken."

Area51-gedoe
De twintigers waren volgens de Brabander van plan om een 'mooie journalistieke video' te maken over iets dat op dit moment speelde. "Veel mensen hadden het over het Area51-gedoe." Op Instagram postte Ties Granzier drie dagen geleden foto's van hem in Amerika met als onderschrift "...nu door naar gekke opnames van gekke avontuurtjs en... area 51...". Opvallend is dat de laatste drie woorden nu zijn weggehaald.

Lees ook: Bekendheid Ties Granzier vaart wel bij arrestatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen