Overslaan en naar de inhoud gaan

Youtuber zit 100 uur in eenpersoonsauto

Geplaatst opwoensdag 19 januari 2022 - 19:18

Youtuber Rik Kleeven moet voor een challenge 100 uur in een mini auto blijven. Zonder telefoon of enig ander vertier moet hij vijf dagen vol proberen te houden.

Rik maakt samen met Jesper Weijs video's voor het Youtube-kanaal Glowmovies. De jongens uit Oirlo voeren vaker extreme dingen uit.

Op de helft
"Ik zit nu al 47 uur in de auto", zegt Rik. "Dus ik heb nog de helft te gaan. Ik voel me niet heel goed, maar ik hou het nog vol." De auto is zo klein dat de Youtuber nog niet eens kan liggen. Daarnaast mag Rik ook niet op zijn telefoon. "Ik verveel me wel. Af en toe schets ik wat in een boekje. Voor de rest zit ik maar vooruit te staren."

Lees ook: Limburgse YouTubers maken 'play button' van elf meter

Naar de wc
"In de eerste nacht heb ik bijna geen oog dicht gedaan en had ik veel last van mijn rug. Ik kan gelukkig wel nog af en toe mijn benen strekken wanneer ik de deur open heb staan." De auto staat in een hal in Venlo waar Rik geen besef heeft van de tijd. "Af en toe zegt Jesper hoe laat het is. Wanneer Rik naar de wc moet, wordt er een kleine mobiele toilet tegen het autootje aangeschoven zodat Rik niet uit de auto hoeft. "Fijn is het niet, maar moet wel."

100 uur challenges
Doordat de camera constant draait, moet er ook de hele tijd licht zijn. Ook in de nacht blijven de lampen aan. "Ik ben er inmiddels wel al aan gewend", vertelt Kleeven. De twee jongens hebben al vaker 100-uur challenges gedaan. Zo heeft Rik ooit een keer 100 uur op een boomstam moeten volhouden en Jesper 100 uur op drijvende dingen in een zwembad. "Dit is tot nu toe wel de extreemste", vertelt Jesper Weijs. "Ik ben blij dat ik nu niet in Rik zijn schoenen sta."

Lopen
"Het eerste wat ik ga doen als ik auto mag is kijken of ik nog kan lopen. Vervolgens ga ik mij direct douchen." Vrijdag mag Rik uit het autootje. De video staat zondag op Youtube.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen