Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

YouTuber weer vrij na inbeslagname partij illegaal vuurwerk

Geplaatst opvrijdag 15 maart 2019 - 20:06

De Sittardse YouTuber Ruben Koet is weer op vrije voeten, nadat de politie hem donderdag oppakte op verdenking van het in bezit hebben van een grote partij illegaal vuurwerk.

De 37-jarige man meldt zelf via Facebook dat hij is vrijgelaten.

Koetlife
"Ik ben goed behandeld door de politie, ze hebben me niet geslagen of gewaterboard", zegt hij in zijn Facebookbericht. Volgens de YouTuber, die video's maakte over illegaal vuurwerk, heeft de politie verschillende dingen in beslag genomen zoals camera's en een laptop. Koet filmt naast zijn vuurwerk ook het wel en wee van zijn vrouw en drie kinderen. Dat kanaal, Koetlife, heeft meer dan 250.000 volgers. Hij zegt dat hij binnenkort via dat kanaal een uitgebreide reactie zal geven.

Lees ook: YouTuber opgepakt met grote partij illegaal vuurwerk

Xtremerides1
Het YouTube-kanaal over illegaal vuurwerk, met 211.000 volgers, is door de politie overgenomen. "Op Xtremerides1 kan ik niets meer posten zoals bekend", schrijft de verdachte Sittardenaar. De politie heeft alle video's verwijderd en één video geplaatst met de tekst: "Illegaal vuurwerk kopen of verkopen is strafbaar. Ook online kijkt de politie mee. Je bent dus gewaarschuwd."

Schuurtje
Het vuurwerk werd donderdag gevonden in een schuurtje achter een woning aan de Monseigneur Canoystraat in Sittard. Koet werd daarop opgepakt op verdenking van het aanzetten tot kopen, verkopen, invoeren en afsteken van illegaal vuurwerk. De vondst kwam aan het licht door een onderzoek van Team Milieu van de politie Limburg.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen