Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

YouTuber opgepakt met grote partij illegaal vuurwerk

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 15:12

De politie heeft in Sittard een flinke partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Verder is een 37-jarige YouTuber opgepakt, die op internet filmpjes verspreidde over het afsteken en maken van illegaal vuurwerk.

Dat meldt de politie.

Schuurtje
Het vuurwerk werd donderdag gevonden in een schuurtje achter een woning aan de Monseigneur Canoystraat in Sittard. De bewoner is vervolgens in de boeien geslagen. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot kopen en afsteken van illegaal vuurwerk. Ook wordt hij verdacht van de verkoop en invoer van het vuurwerk.

YouTube
De verdachte Sittardenaar plaatste ook filmpjes op zijn YouTube-kanalen Xtremerides1 en Koetlife waar hij tekst en uitleg gaf over het vuurwerk. Ook hier is te zien hoe hij vuurwerk afsteekt met zijn kinderen in de buurt. De filmpjes zijn meer dan 16 miljoen keer bekeken. De politie heeft het videokanaal Xtremerides1 overgenomen zodat het niet meer zichtbaar is. De manager van de aangehouden Sittardenaar is zeer geschrokken. "Er is een onderzoek gaande, maar we hebben er vertrouwen in dat het goed komt", zegt hij tegen L1.

Politie en justitie bekijken de mogelijkheden om de inkomsten die met deze filmpjes zijn verdiend, af te pakken.

Groot onderzoek
Het Team Milieu van de politie eenheid Limburg doet onder leiding van het Functioneel Parket een groot onderzoek naar illegaal vuurwerk. Zo is de vondst in Sittard aan het licht gekomen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen