Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

YouTuber opgepakt met grote partij illegaal vuurwerk

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 15:12

De politie heeft in Sittard een flinke partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Verder is een 37-jarige YouTuber opgepakt, die op internet filmpjes verspreidde over het afsteken en maken van illegaal vuurwerk.

Dat meldt de politie.

Schuurtje
Het vuurwerk werd donderdag gevonden in een schuurtje achter een woning aan de Monseigneur Canoystraat in Sittard. De bewoner is vervolgens in de boeien geslagen. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot kopen en afsteken van illegaal vuurwerk. Ook wordt hij verdacht van de verkoop en invoer van het vuurwerk.

YouTube
De verdachte Sittardenaar plaatste ook filmpjes op zijn YouTube-kanalen Xtremerides1 en Koetlife waar hij tekst en uitleg gaf over het vuurwerk. Ook hier is te zien hoe hij vuurwerk afsteekt met zijn kinderen in de buurt. De filmpjes zijn meer dan 16 miljoen keer bekeken. De politie heeft het videokanaal Xtremerides1 overgenomen zodat het niet meer zichtbaar is. De manager van de aangehouden Sittardenaar is zeer geschrokken. "Er is een onderzoek gaande, maar we hebben er vertrouwen in dat het goed komt", zegt hij tegen L1.

Politie en justitie bekijken de mogelijkheden om de inkomsten die met deze filmpjes zijn verdiend, af te pakken.

Groot onderzoek
Het Team Milieu van de politie eenheid Limburg doet onder leiding van het Functioneel Parket een groot onderzoek naar illegaal vuurwerk. Zo is de vondst in Sittard aan het licht gekomen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen