Overslaan en naar de inhoud gaan

YouTuber opgepakt met grote partij illegaal vuurwerk

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 15:12

De politie heeft in Sittard een flinke partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Verder is een 37-jarige YouTuber opgepakt, die op internet filmpjes verspreidde over het afsteken en maken van illegaal vuurwerk.

Dat meldt de politie.

Schuurtje
Het vuurwerk werd donderdag gevonden in een schuurtje achter een woning aan de Monseigneur Canoystraat in Sittard. De bewoner is vervolgens in de boeien geslagen. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot kopen en afsteken van illegaal vuurwerk. Ook wordt hij verdacht van de verkoop en invoer van het vuurwerk.

YouTube
De verdachte Sittardenaar plaatste ook filmpjes op zijn YouTube-kanalen Xtremerides1 en Koetlife waar hij tekst en uitleg gaf over het vuurwerk. Ook hier is te zien hoe hij vuurwerk afsteekt met zijn kinderen in de buurt. De filmpjes zijn meer dan 16 miljoen keer bekeken. De politie heeft het videokanaal Xtremerides1 overgenomen zodat het niet meer zichtbaar is. De manager van de aangehouden Sittardenaar is zeer geschrokken. "Er is een onderzoek gaande, maar we hebben er vertrouwen in dat het goed komt", zegt hij tegen L1.

Politie en justitie bekijken de mogelijkheden om de inkomsten die met deze filmpjes zijn verdiend, af te pakken.

Groot onderzoek
Het Team Milieu van de politie eenheid Limburg doet onder leiding van het Functioneel Parket een groot onderzoek naar illegaal vuurwerk. Zo is de vondst in Sittard aan het licht gekomen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen