Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

YouTuber opgepakt met grote partij illegaal vuurwerk

Geplaatst opdonderdag 14 maart 2019 - 15:12

De politie heeft in Sittard een flinke partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Verder is een 37-jarige YouTuber opgepakt, die op internet filmpjes verspreidde over het afsteken en maken van illegaal vuurwerk.

Dat meldt de politie.

Schuurtje
Het vuurwerk werd donderdag gevonden in een schuurtje achter een woning aan de Monseigneur Canoystraat in Sittard. De bewoner is vervolgens in de boeien geslagen. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot kopen en afsteken van illegaal vuurwerk. Ook wordt hij verdacht van de verkoop en invoer van het vuurwerk.

YouTube
De verdachte Sittardenaar plaatste ook filmpjes op zijn YouTube-kanalen Xtremerides1 en Koetlife waar hij tekst en uitleg gaf over het vuurwerk. Ook hier is te zien hoe hij vuurwerk afsteekt met zijn kinderen in de buurt. De filmpjes zijn meer dan 16 miljoen keer bekeken. De politie heeft het videokanaal Xtremerides1 overgenomen zodat het niet meer zichtbaar is. De manager van de aangehouden Sittardenaar is zeer geschrokken. "Er is een onderzoek gaande, maar we hebben er vertrouwen in dat het goed komt", zegt hij tegen L1.

Politie en justitie bekijken de mogelijkheden om de inkomsten die met deze filmpjes zijn verdiend, af te pakken.

Groot onderzoek
Het Team Milieu van de politie eenheid Limburg doet onder leiding van het Functioneel Parket een groot onderzoek naar illegaal vuurwerk. Zo is de vondst in Sittard aan het licht gekomen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen