Overslaan en naar de inhoud gaan

Youri Keulen wordt vijfde in de halve triatlon van Mallorca

Geplaatst opzaterdag 16 oktober 2021 - 20:26

Tijdens de Challenge Peguera Mallorca heeft Youri Keulen uit Spaubeek mede dankzij een ijzersterk looponderdeel een knappe vijfde plaats behaald.

Het was pas de tweede keer dat Keulen deelnam aan een halve triatlon. Na zijn overwinning in de "agegroup only race" tijdens de Ironman (70.3) in Maastricht eerder dit jaar, streed hij nu tegen de grote namen van de halve triatlon.

Zwemmen
Het onderdeel waar Keulen de meeste progressie kan boeken is het zwemonderdeel. Toen hij na 1.9 kilometer zwemmen aan het fietsen begon, lag hij op de 22ste positie. Tijdens de 190 kilometer fietsen door de pittige heuvels van Mallorca steeg Keulen al naar de dertiende plek.

Sterk slot
Het looponderdeel van Keulen maakte uiteindelijk het verschil. Over de 21 kilometer liep hij de snelste tijd van het gehele veld met 1:08:37. Hierdoor liet hij nog eens acht deelnemers achter zich en eindigde op de vijfde plek. De winst ging naar de Duitser Frederik Funk in een tijd van 3:45:50. Dat was vier minuten en 37 seconden sneller dan de tijd van Youri Keulen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen