Overslaan en naar de inhoud gaan

Yad Vashem naar Weert voor hulp aan onderduikers

Geplaatst opwoensdag 18 oktober 2017 - 6:00

Weertenaar Jacques Schroeten neemt woensdag de Yad Vashem-onderscheiding van de staat Israel in ontvangst voor zijn grootouders die in de Tweede Wereldoorlog onderduikers opvingen.

Dat gebeurde in Soerendonk waar Hendrik en Lucia Bloem, de grootouders van Schroeten, een boerderij hadden waar ze met hun negen kinderen woonden.

Eichenwald
De onderscheiding is aangevraagd door een Joodse onderduiker die hierdoor de Tweede Wereldoorlog overleefde, Gert Eichenwald. Tegenwoordig woont hij in Florida. Toen de Duitsers er destijds lucht van kregen dat Gert en zijn moeder op de boerderij zaten ondergedoken, verborg de familie Bloem hen in het bos en bracht ze daar eten. Ook na de oorlog bleven ze nog enkele maanden bij de familie Bloem, totdat ze naar de Verenigde Staten emigreerden.

De Yad Vashem onderscheiding 'Rechtvaardigen der Volkeren' wordt toegekend door de Israëlische regering.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen