Overslaan en naar de inhoud gaan

XXL-distributiehal Echt verhuurd aan internationale retailer

Geplaatst opdonderdag 16 december 2021 - 7:00

De gloednieuwe XXL-distributiehal in Echt is verhuurd aan een groot internationaal retailbedrijf.

Eigenaar P3 Logistic Parks wil niet zeggen om welke partij het gaat. "Dat is aan de nieuwe huurder", zegt een woordvoerder. Ook de gemeente Echt-Susteren zwijgt en zegt dat het aan de huurder is om zichzelf bekend te maken.

Relatief snel verhuurd
Projectontwikkelaar Dokvast leverde de hal bij het distributiecentrum van Action onlangs op aan P3 Logistic Parks. Al snel na de sleuteloverdracht vond die een nieuwe huurder voor het gehele complex.

"P3 Echt is de grootste speculatieve ontwikkeling die de afgelopen 15 jaar in Nederland is verhuurd", zegt Léon Vié, managing director van P3 Logistic Parks voor Nederland en België. Met ongeveer 98.000 vierkante meter omvang kan de hal in Echt gerust een XXL-distributiecentrum worden genoemd.

Rijksadviseur wil tijdelijke bouwstop
Wouter Veldhuis, Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving pleit voor een tijdelijke bouwstop van 'dozen' zoals die in Echt. Volgens Veldhuis is er ook behoefte aan bijvoorbeeld woonwijken en natuurgebieden. "Als je alles bij elkaar optelt, dan past dat niet. Dan gaan die distributiehallen iets te hard op dit moment, waardoor we schuifruimte te kort komen voor al die andere dingen."

De Rijksadviseur roept op dat gemeenten, ook over de grens, met elkaar samen moeten optrekken:

Video: L1

Leeg zonnedak
Bij de bouw van de XXL-hal in Echt werd rekening gehouden met 30.000 zonnepanelen op het dak. Die liggen er nog niet. Dat komt omdat de aanvraag voor een aansluiting op het stroomnet te laat binnen was bij netbeheerder Enexis.

Door schaarste op het stroomnet kan de netbeheerder grote initiatieven zoals deze niet meer aansluiten. De Provincie Limburg noemde het lege dak eerder een 'ongewenste ontwikkeling' en zoekt samen met betrokken partijen naar een alternatief.

Lees ook: Provincie: leeg zonnedak Echt ongewenst, alternatief gezocht

Video: Dokvast
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen