Overslaan en naar de inhoud gaan

Xian Emmers blij en bijna weer fit

Geplaatst opdinsdag 19 oktober 2021 - 15:21

Roda-speler Emmers stond met een grote glimlach op zijn gezicht de pers te woord na de gewonnen wedstrijd tegen Jong Utrecht. Niet alleen scoorde Emmers de 0-2, hij is weer bijna terug op zijn oude niveau.

Natuurlijk scoorde Emmers dit seizoen wel vaker, zoals vrijdag tegen Jong PSV, maar nu als basisspeler. De enige andere keer dat hij dit seizoen aan de aftrap verscheen was tegen NAC in september.

Fit
De 22-jarige Emmers, die in het verleden onder contract stond bij FC Internazionale, heeft een trainingsachterstand en speelde daarom pas twee keer vanaf het begin van de wedstrijd. "Ik word steeds fitter gelukkig. Ik heb een paar blessures gehad en daardoor heb ik al drie jaar niet kunnen meedraaien met de seizoensvoorbereiding. Dan loop je dus een achterstand op."

De jonge Belgische middenvelder geeft aan blij te zijn met de begeleiding bij Roda JC. "Ik krijg alle tijd om op te bouwen en dat is fijn. Ik ben wel eens te snel gegaan en daar heb ik van geleerd."

Kalezic
Roda won de uitwedstrijd met 1-2 van de talenten van FC Utrecht, die onder leiding staan van trainer Darije Kalazic. De oud-trainer van MVV en Roda kwam met zijn ploeg in de eerste helft tekort. Het team had geen antwoord op de snelle aanvallen van de Kerkradenaren. "Ik had het ze nog gezegd voor de wedstrijd maar het gebeurde toch. We lieten Roda in hun kracht spelen en dan gaat het fout." Roda JC staat nu zesde in de rangschikking, Jong Utrecht elfde.

Weemoed
Ondanks de verloren wedstrijd voor Kalezic is het voor hem altijd speciaal om tegen Roda te spelen, vooral omdat hij daar in het seizoen 2015-2016 trainer was. Met enige weemoed kijkt hij terug op zijn eredivisie-avontuur. "Ik koester die tijd. Ik heb bij Roda een geweldige tijd gehad. "We bleven met twee vingers in de neus in de eredivisie, 14e werden we toen. Het was een mooie periode maar ook heel zwaar om de doelstelling te halen. Ik ben daar met opgeheven hoofd vertrokken."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen