Overslaan en naar de inhoud gaan

Xavier Maassen vierde in eerste Porsche race in Assen

Geplaatst opzaterdag 18 september 2021 - 18:52

Xavier Maassen is zaterdag op het circuit van Assen in de eerste race van het weekend om de Porsche Carrera Cup Benelux als vierde geëindigd.

De Maastrichtse coureur had vrijdag in de vrije training met zijn Porsche 911 GT3 de snelste tijd gereden op het Drentse circuit, maar moest zaterdag in de kwalificatie met een achtste en zesde plaats genoegen nemen.

Twee plaatsen winst
Maassen begon op P6 aan de race, waar Huub van Eijndhoven Thierry Vermeulen direct met een bliksemstart van de leiding verdrong. Maasen kwam in de tweede ronde als vijfde door en wist in de daarop volgende ronden nog één plaats te winnen en de vierde plaats tot het einde vast te houden.

Vooraan wist Van Eijndhoven Dylan Derdaele van zich af te houden en kwam met bijna een seconde voorsprong op de Belg als winnaar van de race over de streep te komen.

Zondag tweede race
Zondag nemen de negentien Porsche coureurs het in Assen opnieuw tegen elkaar op.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen