Overslaan en naar de inhoud gaan

Xavier Maassen verpulvert ronderecord met studentenbolide

Geplaatst opzaterdag 15 juli 2017 - 16:49

Xavier Maassen heeft het ronderecord op het circuit van Zolder verbroken. De coureur deed dit in een elektrische bolide die studenten hebben gemaakt.

De Maastrichtenaar noteerde een tijd van 1:42.614. Daarmee is hij maar liefst 18 seconden sneller dan het oude record, dat op naam stond van Bert Longin.

Studentenbolide
Maassen deed dit kunstje in een speciale elektrische bolide van InMotion, een team met studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen.

Het is niet het eerste record dat het studententeam met hun pijlsnelle bolide op zak heeft. Begin juni werd het elektrisch record op het circuit van Zandvoort ook al met ruim 16 seconden verbroken. De studenten willen zoveel mogelijk ronderecords aanscherpen. Dit om elektrisch racen onder de aandacht te brengen.

Le Mans
Het ultieme doel is om in 2020 met een bolide mee te doen aan de innovatieklasse van de 24 uur van Le Mans, de zogeheten Garage 56.

Foto: Dion Bakker

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Xavier Maassen in 24 uren van Le Mans
Xavier Maassen wil 24 uur van Le Mans winnen
De Porsche van autocoureur Xavier Maassen
Xavier Maassen rijdt podiumplaats
De Porsche van autocoureur Xavier Maassen
Xavier Maassen derde in 24 uur van Zolder
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten