Overslaan en naar de inhoud gaan

Xavier Maassen presenteert nieuw racemonster

Geplaatst opwoensdag 25 april 2018 - 21:55

Xavier Maassen heeft woensdag de auto gepresenteerd, waarmee hij volgend weekend op het circuit van Spa-Francorchamps aan een nieuw raceseizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux begint.

De Maastrichtenaar reed in zijn splinternieuwe Porsche op hoge snelheid langs de gasten, die in Beek de presentatie van zijn auto bijwoonden en liet hen vervolgens ook zien hoe snel de auto uit de startblokken schiet.

Racemachine
Maassen verdedigt zijn titel in de snelste
merkencup in de Benelux in een Porsche 991 GT3 Cup Gen II. Deze racemachine heeft een 4 liter zescilinder motor en meer vermogen dan de Porsche waarmee Maassen in 2017 aan de races in de Porsche GT3 Cup deelnam. Hij verwacht meer tegenstand te krijgen van een aantal jonge coureurs. "Vorig jaar maakten die nog wat foutjes, maar ik denk dat we daar dit seizoen een hele kluif aan krijgen."

Lees ook: Xavier Maassen wil kampioenschap Porsche GT 3 verdedigen

Afstandsrace
Naast races in de Porsche GT3 Cup neemt Maassen met een Porsche 911 deel aan de 24 uur op de Nürburgring. Maassen heeft daar drie Amerikanen als teamgenoot en won kort geleden al de zes-uursace in de Eifel. De auto waarmee aan deze lange afstandsrace wordt deelgenomen lijkt veel op de auto, waarmee Maassen in de Porsche GT3 Cup rijdt. "In die auto zijn wat kleine aanpassingen aangebracht. Zo heeft de bolide ABS en een grotere tank. Verder is hij ook wat zachter geveerd."

Barbecue
Maassen is enthousiast wanneer hij over de
Nürburgring praat: "Het is een mythisch circuit en de race wordt bijgewoond door zo'n 300.000 toeschouwers. Je ziet de dampen van barbecues en de kampvuren. Je richt je zoveel mogelijk op de weg en concentreert je optimaal, maar aan die barbecuelucht ontkom je niet."

Endurance
De Porsche GT3 Cup is een sprintwedstrijd van een half uur op het scherpst van de snede. "Bij een
endurancewedstrijd is dat heel anders. Je probeert in een ritme te komen en vooral geen fouten te maken en zoveel en hard mogelijk te blijven rijden. Bij enduranceraces moet je vooral slim zijn en rijdt je als team. Als een van de mannen in de pit een fout maakt, is het vaak einde verhaal. Die jongens staan niet op het podium, maar verdienen ook alle lof."

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen