Overslaan en naar de inhoud gaan

Xavier Maassen presenteert nieuw racemonster

Geplaatst opwoensdag 25 april 2018 - 21:55

Xavier Maassen heeft woensdag de auto gepresenteerd, waarmee hij volgend weekend op het circuit van Spa-Francorchamps aan een nieuw raceseizoen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux begint.

De Maastrichtenaar reed in zijn splinternieuwe Porsche op hoge snelheid langs de gasten, die in Beek de presentatie van zijn auto bijwoonden en liet hen vervolgens ook zien hoe snel de auto uit de startblokken schiet.

Racemachine
Maassen verdedigt zijn titel in de snelste
merkencup in de Benelux in een Porsche 991 GT3 Cup Gen II. Deze racemachine heeft een 4 liter zescilinder motor en meer vermogen dan de Porsche waarmee Maassen in 2017 aan de races in de Porsche GT3 Cup deelnam. Hij verwacht meer tegenstand te krijgen van een aantal jonge coureurs. "Vorig jaar maakten die nog wat foutjes, maar ik denk dat we daar dit seizoen een hele kluif aan krijgen."

Lees ook: Xavier Maassen wil kampioenschap Porsche GT 3 verdedigen

Afstandsrace
Naast races in de Porsche GT3 Cup neemt Maassen met een Porsche 911 deel aan de 24 uur op de Nürburgring. Maassen heeft daar drie Amerikanen als teamgenoot en won kort geleden al de zes-uursace in de Eifel. De auto waarmee aan deze lange afstandsrace wordt deelgenomen lijkt veel op de auto, waarmee Maassen in de Porsche GT3 Cup rijdt. "In die auto zijn wat kleine aanpassingen aangebracht. Zo heeft de bolide ABS en een grotere tank. Verder is hij ook wat zachter geveerd."

Barbecue
Maassen is enthousiast wanneer hij over de
Nürburgring praat: "Het is een mythisch circuit en de race wordt bijgewoond door zo'n 300.000 toeschouwers. Je ziet de dampen van barbecues en de kampvuren. Je richt je zoveel mogelijk op de weg en concentreert je optimaal, maar aan die barbecuelucht ontkom je niet."

Endurance
De Porsche GT3 Cup is een sprintwedstrijd van een half uur op het scherpst van de snede. "Bij een
endurancewedstrijd is dat heel anders. Je probeert in een ritme te komen en vooral geen fouten te maken en zoveel en hard mogelijk te blijven rijden. Bij enduranceraces moet je vooral slim zijn en rijdt je als team. Als een van de mannen in de pit een fout maakt, is het vaak einde verhaal. Die jongens staan niet op het podium, maar verdienen ook alle lof."

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen