Overslaan en naar de inhoud gaan

Xavier Maassen pakt training op Zandvoort weer op

Geplaatst opdonderdag 11 juni 2020 - 20:00

Autocoureur Xavier Maassen heeft na drie maanden noodgedwongen pauze weer zijn rondjes op circuit Zandvoort kunnen rijden Sinds kort is de baan in de duinen weer opengesteld voor trainingen.

Door de uitbraak van het coronavirus werd het circuit, net als vele andere sportaccommodaties, gesloten. De Grand Prix van Nederland, die op 3 mei in Zandvoort verreden zou worden, ging niet door.

Video: L1

Sim-racing
Niet alleen de Formule 1-rijders werden met afgelastingen geconfronteerd, ook de rijders van andere raceklassen zagen hun programma uitgesteld worden. Veel coureurs en organisatie zochten naar alternatieven. Zo werden er op verschillende niveaus sim-racingwedstrijden gereden.

Wel trainen, geen wedstrijden
Sinds korte tijd mogen de coureurs op het vernieuwde circuit van Zandvoort weer trainen. Wedstrijden worden nog niet georganiseerd, omdat die nog onder het verbod op evenementen vallen.

Thuiskomen
Voor Xavier Maassen was de hernieuwde kennismaking met Zandvoort alsof hij weer thuiskwam. Na een paar rondjes was het gevoel met de baan weer helemaal terug. Hij is blij dat er weer gereden mag worden. "Het is vooral fijn voor de teams dat zij weer kunnen rijden. Die hebben veel mensen in dienst en als de auto's stilstaan kost dat alleen maar geld", aldus Maassen.

Racen zonder publiek
De Maastrichtse coureur maakt zich wel zorgen om het rijden van wedstrijden zonder publiek. "Bij de Formule 1 worden die wedstrijden nog op de televisie uitgezonden. Dan krijgen de sponsoren nog enigszins iets terug. Maar wedstrijden waar helemaal geen toeschouwer komen kijken, zullen heel vreemd zijn."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen