Overslaan en naar de inhoud gaan

Xavier Maassen pakt punten op Zandvoort

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 16:27

Xavier Maassen kan terugkijken op een prima Pinksterweekend. Op het circuit van Zandvoort pakte hij zowel in de eerste als de tweede race punten voor de Porsche Carrera Cup Benelux.

In de slotrace van het weekend reed hij met zijn Porsche 911 bovendien de snelste ronde op het duinencircuit.

Derde plek
Maassen begon vanaf de derde plaats aan de eerste race en eindigde daar ook. "Een wedstrijd met weinig verhaal", zo laat Maassen weten. "De auto was goed, maar we waren niet snel genoeg op een opdrogende baan", aldus de Maastrichtse coureur. Debutant Kay van Berlo gaf direct zijn visitekaartje af en kwam als eerste over de finish.

Snelste rondetijd
De Maastrichtse Porsche-coureur begon vanaf P6 aan de tweede race en wist in de loop van de race nog twee plaatsen te winnen. Vooral in de slotfase liet Maassen zeer snelle tijden noteren. De snelste rondetijd leverde Maassen een extra punt voor de strijd om het kampioenschap op.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen