Overslaan en naar de inhoud gaan

Xavier Maassen hoopt op 'podiumpje' in Zolder

Geplaatst opdonderdag 9 augustus 2018 - 22:18

Xavier Maassen denkt dat als hij komend weekend in de 24 uur van Zolder de nacht doorkomt, kans maakt op een podiumplek.

Het startschot op het Belgisch-Limburgse circuit valt zaterdag.

Ervaring
De kampioen in de Porsche
GT3 Cup Challenge Benelux heeft de voorbije jaren de nodige ervaring opgedaan met lange afstandsraces met zijn Amerikaanse maten Putman, Espenlaup en Foster, maar komt op het circuit van Zolder aan de start met Max van Splunteren en Jesse van Kuijk. Van Kuijk maakt zijn debuut in een 24-uurs race en dat geldt ook voor de mannen van de Porsche Groep Zuid, die een etmaal lang in touw zijn om de Porsche GT3 van het team technisch te ondersteunen.

Porsche
Maassen rijdt op het circuit van Zolder in eenzelfde Porsche waarmee hij ook aan de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux deelneemt. "Die is nieuw, heeft een vier liter motor en is voorzien van ABS, wat bij de sprintwedstrijden niet is toegestaan", vertelt de Maastrichtenaar tegen L1.

Uitrijden
De drietal heeft een goede kwalificatie gereden, maar geen al te hoge verwachtingen van hun eindklassering. "Het belangrijkste is dat we de race kunnen uitrijden en als we uit de problemen blijven en de nacht goed doorkomen, dan zit er misschien wel een podiumpje in", aldus Maassen.

Pittig
Maassen vindt het circuit van Spa-Francorchamps een van de mooiste circuits van de wereld, maar denkt dat de omloop van Zolder voor het publiek aantrekkelijker is omdat het compact is. "Voor de rijders is het een heel pittig circuit. Je hebt weinig momenten rust en weinig lange rechte stukken. Qua concentratie ben je constant bezig. Ik denk dat de race op het circuit van Zolder wel een van de vermoeiendste 24-uurs races is."

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen