Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Xavier Maassen: 'Ferrari-benzine ruikt zelfs naar aardbeien'

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 8:50

Het Formule 1-circus bivakkeert dit weekeinde in het Chinese Shanghai. Op voorhand is dat geen kansrijk circuit voor Max Verstappen, zegt 1Limburg's Formule 1-expert Xavier Maassen.

"Hij heeft een heel klein kansje", zegt Maassen, die desondanks een derde plek tipt voor de Red Bull-coureur. "Hij moet hopen op een safetycar."

Vorig jaar
De race in China bleek vorig jaar geen succes voor Verstappen. Ondanks een slinkse pitstopstrategie bracht de Limburger zichzelf in de problemen, door een aanvaring met zowel Lewis Hamilton als Sebastian Vettel. Die laatste touché leverde Verstappen een tijdstraf op en mede daardoor finishte hij de race als vijfde.

Video: L1

Aardbeien
De baan in Shanghai zou, met name door de twee lange rechte stukken, voordelig moeten zijn voor het team van Ferrari. "Ferrari heeft de snelheid weer gevonden", zegt Maassen. "Ze waren in Australië niet snel, maar wel in Bahrein. Het schijnt ook met hun benzine te maken te hebben, die ruikt zelfs naar aardbeien."

Vettel
Maassen verwacht dan ook dat de Italiaanse brigade met de overwinning aan de haal gaat. "Laten we eens gek doen: Vettel, vóór Leclerc en Verstappen."

De grand prix van China begint zondag om 8:10 uur. 1Limburg verzorgt dan weer een liveblog.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen