Overslaan en naar de inhoud gaan

Xavier Maassen: 'Ferrari-benzine ruikt zelfs naar aardbeien'

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 8:50

Het Formule 1-circus bivakkeert dit weekeinde in het Chinese Shanghai. Op voorhand is dat geen kansrijk circuit voor Max Verstappen, zegt 1Limburg's Formule 1-expert Xavier Maassen.

"Hij heeft een heel klein kansje", zegt Maassen, die desondanks een derde plek tipt voor de Red Bull-coureur. "Hij moet hopen op een safetycar."

Vorig jaar
De race in China bleek vorig jaar geen succes voor Verstappen. Ondanks een slinkse pitstopstrategie bracht de Limburger zichzelf in de problemen, door een aanvaring met zowel Lewis Hamilton als Sebastian Vettel. Die laatste touché leverde Verstappen een tijdstraf op en mede daardoor finishte hij de race als vijfde.

Video: L1

Aardbeien
De baan in Shanghai zou, met name door de twee lange rechte stukken, voordelig moeten zijn voor het team van Ferrari. "Ferrari heeft de snelheid weer gevonden", zegt Maassen. "Ze waren in Australië niet snel, maar wel in Bahrein. Het schijnt ook met hun benzine te maken te hebben, die ruikt zelfs naar aardbeien."

Vettel
Maassen verwacht dan ook dat de Italiaanse brigade met de overwinning aan de haal gaat. "Laten we eens gek doen: Vettel, vóór Leclerc en Verstappen."

De grand prix van China begint zondag om 8:10 uur. 1Limburg verzorgt dan weer een liveblog.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen