Overslaan en naar de inhoud gaan

Xavier Maassen: 'Ferrari-benzine ruikt zelfs naar aardbeien'

Geplaatst opvrijdag 12 april 2019 - 8:50

Het Formule 1-circus bivakkeert dit weekeinde in het Chinese Shanghai. Op voorhand is dat geen kansrijk circuit voor Max Verstappen, zegt 1Limburg's Formule 1-expert Xavier Maassen.

"Hij heeft een heel klein kansje", zegt Maassen, die desondanks een derde plek tipt voor de Red Bull-coureur. "Hij moet hopen op een safetycar."

Vorig jaar
De race in China bleek vorig jaar geen succes voor Verstappen. Ondanks een slinkse pitstopstrategie bracht de Limburger zichzelf in de problemen, door een aanvaring met zowel Lewis Hamilton als Sebastian Vettel. Die laatste touché leverde Verstappen een tijdstraf op en mede daardoor finishte hij de race als vijfde.

Video: L1

Aardbeien
De baan in Shanghai zou, met name door de twee lange rechte stukken, voordelig moeten zijn voor het team van Ferrari. "Ferrari heeft de snelheid weer gevonden", zegt Maassen. "Ze waren in Australië niet snel, maar wel in Bahrein. Het schijnt ook met hun benzine te maken te hebben, die ruikt zelfs naar aardbeien."

Vettel
Maassen verwacht dan ook dat de Italiaanse brigade met de overwinning aan de haal gaat. "Laten we eens gek doen: Vettel, vóór Leclerc en Verstappen."

De grand prix van China begint zondag om 8:10 uur. 1Limburg verzorgt dan weer een liveblog.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen