Overslaan en naar de inhoud gaan

Xander van Vledder bekeek shows voor Willem Ruis-musical

Geplaatst opzaterdag 28 november 2015 - 19:52

Xander van Vledder heeft ter voorbereiding van de musical over Willem Ruis veel shows van het televisie-icoon teruggekeken.

Dat zegt de acteur uit Sittard, die de rol van Willem Ruis op zich neemt, tegen NU.nl.

Werveldwind
"Om me voor te bereiden op de hoofdrol heb ik veel shows van Willem Ruis teruggekeken op YouTube. Het is best indrukwekkend hoe hij als wervelwind door de studio vloog", zegt Van Vledder. Verder viel het de acteur op dat Ruis zich "echt als een klein kind kon aanstellen" en dat hij in zijn eigen fantasiewereld leefde.

Fantasiewereld
"Hij danste en zong en maakte hele acts waarin hij details vertelde over zijn privéleven die achteraf helemaal niet waar bleken te zijn, over zijn relatie met zijn vader bijvoorbeeld", vertelt de acteur. "Hij vond het een geschenk om mensen weg te laten dromen, maar buiten de schijnwerpers en zijn glitterpak kon hij niet leven."

In augustus gaf de cast van Willem Ruis; de show van zijn leven een voorproefje van de voorstelling tijdens de Musical Sing Along op de Uitmarkt in Amsterdam.

Video: YouTube/ AVROTROS

"Het is geen feelgoodvoorstelling, geen licht verhaaltje. De voorstelling is een typische muziektheatervoorstelling die verder gaat dan het musicalblijspel. De eerste akte behandelt de succesvolle televisiejaren, de tweede akte toont aan hoe breekbaar Willem Ruis was in zijn showfantasiewereld", legt de acteur uit.

Première
Van Vledder heeft het volste vertrouwen in de première van zondag. "Spannend, want de familie zit in de zaal, maar we zijn goed voorbereid en goed op elkaar ingespeeld."

De première is in de Stadsschouwburg in Haarlem. De musical zal daarna te zien zijn in verschillende theaters in Nederland, onder meer in Roermond, Sittard en Venlo.

Lees ook: Sittardenaar speelt Willem Ruis in nieuwe musical.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Musical Willem Ruis in Roermond afgelast
Xander van Vledder
Sittardenaar speelt Willem Ruis in nieuwe musical
Limburgse kanshebbers op Musical Awards
ANP
Lone van Roosendaal wint Musical Award
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen