Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Xander van Vledder bekeek shows voor Willem Ruis-musical

Geplaatst opzaterdag 28 november 2015 - 19:52

Xander van Vledder heeft ter voorbereiding van de musical over Willem Ruis veel shows van het televisie-icoon teruggekeken.

Dat zegt de acteur uit Sittard, die de rol van Willem Ruis op zich neemt, tegen NU.nl.

Werveldwind
"Om me voor te bereiden op de hoofdrol heb ik veel shows van Willem Ruis teruggekeken op YouTube. Het is best indrukwekkend hoe hij als wervelwind door de studio vloog", zegt Van Vledder. Verder viel het de acteur op dat Ruis zich "echt als een klein kind kon aanstellen" en dat hij in zijn eigen fantasiewereld leefde.

Fantasiewereld
"Hij danste en zong en maakte hele acts waarin hij details vertelde over zijn privéleven die achteraf helemaal niet waar bleken te zijn, over zijn relatie met zijn vader bijvoorbeeld", vertelt de acteur. "Hij vond het een geschenk om mensen weg te laten dromen, maar buiten de schijnwerpers en zijn glitterpak kon hij niet leven."

In augustus gaf de cast van Willem Ruis; de show van zijn leven een voorproefje van de voorstelling tijdens de Musical Sing Along op de Uitmarkt in Amsterdam.

Video: YouTube/ AVROTROS

"Het is geen feelgoodvoorstelling, geen licht verhaaltje. De voorstelling is een typische muziektheatervoorstelling die verder gaat dan het musicalblijspel. De eerste akte behandelt de succesvolle televisiejaren, de tweede akte toont aan hoe breekbaar Willem Ruis was in zijn showfantasiewereld", legt de acteur uit.

Première
Van Vledder heeft het volste vertrouwen in de première van zondag. "Spannend, want de familie zit in de zaal, maar we zijn goed voorbereid en goed op elkaar ingespeeld."

De première is in de Stadsschouwburg in Haarlem. De musical zal daarna te zien zijn in verschillende theaters in Nederland, onder meer in Roermond, Sittard en Venlo.

Lees ook: Sittardenaar speelt Willem Ruis in nieuwe musical.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Musical Willem Ruis in Roermond afgelast
Xander van Vledder
Sittardenaar speelt Willem Ruis in nieuwe musical
Limburgse kanshebbers op Musical Awards
ANP
Lone van Roosendaal wint Musical Award
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen