Overslaan en naar de inhoud gaan

Xander van Vledder bekeek shows voor Willem Ruis-musical

Geplaatst opzaterdag 28 november 2015 - 19:52

Xander van Vledder heeft ter voorbereiding van de musical over Willem Ruis veel shows van het televisie-icoon teruggekeken.

Dat zegt de acteur uit Sittard, die de rol van Willem Ruis op zich neemt, tegen NU.nl.

Werveldwind
"Om me voor te bereiden op de hoofdrol heb ik veel shows van Willem Ruis teruggekeken op YouTube. Het is best indrukwekkend hoe hij als wervelwind door de studio vloog", zegt Van Vledder. Verder viel het de acteur op dat Ruis zich "echt als een klein kind kon aanstellen" en dat hij in zijn eigen fantasiewereld leefde.

Fantasiewereld
"Hij danste en zong en maakte hele acts waarin hij details vertelde over zijn privéleven die achteraf helemaal niet waar bleken te zijn, over zijn relatie met zijn vader bijvoorbeeld", vertelt de acteur. "Hij vond het een geschenk om mensen weg te laten dromen, maar buiten de schijnwerpers en zijn glitterpak kon hij niet leven."

In augustus gaf de cast van Willem Ruis; de show van zijn leven een voorproefje van de voorstelling tijdens de Musical Sing Along op de Uitmarkt in Amsterdam.

Video: YouTube/ AVROTROS

"Het is geen feelgoodvoorstelling, geen licht verhaaltje. De voorstelling is een typische muziektheatervoorstelling die verder gaat dan het musicalblijspel. De eerste akte behandelt de succesvolle televisiejaren, de tweede akte toont aan hoe breekbaar Willem Ruis was in zijn showfantasiewereld", legt de acteur uit.

Première
Van Vledder heeft het volste vertrouwen in de première van zondag. "Spannend, want de familie zit in de zaal, maar we zijn goed voorbereid en goed op elkaar ingespeeld."

De première is in de Stadsschouwburg in Haarlem. De musical zal daarna te zien zijn in verschillende theaters in Nederland, onder meer in Roermond, Sittard en Venlo.

Lees ook: Sittardenaar speelt Willem Ruis in nieuwe musical.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Musical Willem Ruis in Roermond afgelast
Xander van Vledder
Sittardenaar speelt Willem Ruis in nieuwe musical
Limburgse kanshebbers op Musical Awards
Tachtigjarige Oorlog 80-jarige De Opstand
Megamusical De Opstand op lange baan geschoven
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen