Overslaan en naar de inhoud gaan

Xander van Vledder bekeek shows voor Willem Ruis-musical

Geplaatst opzaterdag 28 november 2015 - 19:52

Xander van Vledder heeft ter voorbereiding van de musical over Willem Ruis veel shows van het televisie-icoon teruggekeken.

Dat zegt de acteur uit Sittard, die de rol van Willem Ruis op zich neemt, tegen NU.nl.

Werveldwind
"Om me voor te bereiden op de hoofdrol heb ik veel shows van Willem Ruis teruggekeken op YouTube. Het is best indrukwekkend hoe hij als wervelwind door de studio vloog", zegt Van Vledder. Verder viel het de acteur op dat Ruis zich "echt als een klein kind kon aanstellen" en dat hij in zijn eigen fantasiewereld leefde.

Fantasiewereld
"Hij danste en zong en maakte hele acts waarin hij details vertelde over zijn privéleven die achteraf helemaal niet waar bleken te zijn, over zijn relatie met zijn vader bijvoorbeeld", vertelt de acteur. "Hij vond het een geschenk om mensen weg te laten dromen, maar buiten de schijnwerpers en zijn glitterpak kon hij niet leven."

In augustus gaf de cast van Willem Ruis; de show van zijn leven een voorproefje van de voorstelling tijdens de Musical Sing Along op de Uitmarkt in Amsterdam.

Video: YouTube/ AVROTROS

"Het is geen feelgoodvoorstelling, geen licht verhaaltje. De voorstelling is een typische muziektheatervoorstelling die verder gaat dan het musicalblijspel. De eerste akte behandelt de succesvolle televisiejaren, de tweede akte toont aan hoe breekbaar Willem Ruis was in zijn showfantasiewereld", legt de acteur uit.

Première
Van Vledder heeft het volste vertrouwen in de première van zondag. "Spannend, want de familie zit in de zaal, maar we zijn goed voorbereid en goed op elkaar ingespeeld."

De première is in de Stadsschouwburg in Haarlem. De musical zal daarna te zien zijn in verschillende theaters in Nederland, onder meer in Roermond, Sittard en Venlo.

Lees ook: Sittardenaar speelt Willem Ruis in nieuwe musical.

Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Musical Willem Ruis in Roermond afgelast
Xander van Vledder
Sittardenaar speelt Willem Ruis in nieuwe musical
Limburgse kanshebbers op Musical Awards
ANP
Lone van Roosendaal wint Musical Award
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen