ANP

Lone van Roosendaal wint Musical Award

Lone van Roosendaal uit Bocholtz heeft de Musical Award 'beste hoofdrol in een grote musical' gewonnen.

ANP
Musical Willem Ruis in Roermond afgelast

Vanwege gebrek aan belangstelling gaat de voorstelling 'Willem Ruis, de show van zijn leven' in Theaterhotel De Oranjerie in Roermond niet door.

Pierre Bokma speelt Moszkowicz in nieuwe dramaserie

Acteur Pierre Bokma kruipt volgend jaar voor een nieuwe televisieserie in de huid van voormalig advocaat Max Moszkowicz.

Limburgse kanshebbers op Musical Awards

Lone van Roosendaal (Heerlijk duurt het langst) en Xander van Vledder (Willem Ruis, de show van zijn leven) maken kans op een Musical Award.

ANP
Xander van Vledder bekeek shows voor Willem Ruis-musical

Xander van Vledder heeft ter voorbereiding van de musical over Willem Ruis veel shows van het televisie-icoon teruggekeken.

Xander van Vledder
Sittardenaar speelt Willem Ruis in nieuwe musical

Xander van Vledder (29) uit Sittard zal televisie-icoon Willem Ruis spelen in een nieuwe musical over zijn leven.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda