Overslaan en naar de inhoud gaan

Wyckerveste en VolkerWessel voltooien centrum Kerkrade

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 19:17

Bouwondernemer VolkerWessels neemt de verplichtingen voor het centrumplan in Kerkrade integraal over van Van Pol beheer.

VolkerWessels gaat rondom het bouwplan samenwerken met de Kerkraadse projectontwikkelaar Wyckerveste. Wyckerveste ontwikkelde al eerder in Kerkrade het gebied rondom het Parkstad Limburg stadion. De winkels en woningen in het centrumplan en het culturele gedeelte gaan eruitzien zoals het is ontwikkeld door Van Pol.

Blij
De gemeente Kerkrade is blij dat er een oplossing is gekomen om de ontwikkeling van het centrumplan weer vlot te trekken. Volgens burgemeester Jos Som lag de sleutel om tot een oplossing te komen in de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Volgens de burgemeester is de oplossing er nu.

Provincie
Ook de provincie heeft een rol gespeeld bij de oplossing. Het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten om een voorstel te doen om extra te investeren in het voormalige wetenschapsmuseum Continium, Red Dot Earth Lab, genoemd C-City.

23,5 miljoen
Begin december gaf de gemeenteraad toestemming om onder voorwaarden een lening van 23,5 miljoen euro aan Van Pol te geven. Uiteindelijk kon Van Pol niet voldoen aan die voorwaarden. Ook nu is die 23,5 miljoen euro ook aan de orde geweest. Maar in de huidige constructie wordt dat bedrag volgens de gemeente substantieel lager. Hoeveel lager wordt pas in maart duidelijk.

Lees ook: 'Van Pol stapt uit centrumplan Kerkrade'

Jos van Rey
Projectontwikkelaar Piet van Pol uit Roermond doet niet meer mee aan het centrumplan zoals L1 in januari al wist te melden. Al eerder wilde vrijwel de complete oppositie de banden met Piet van Pol verbreken toen bekend werd dat hij verdachte is in de strafzaak rondom de van ambtelijke corruptie verdachte ex-wethouder Jos van Rey. In februari heeft de gemeente een brief ontvangen van Van Pol waarin de projectontwikkelaar het centrumplan wilde overdragen aan VolkerWessels. Het College in Kerkrade heeft daarmee ingestemd.

Risicodragend
VolkerWessels en Wyckerveste investeren alle twee risicodragend kapitaal in het centrumplan van Kerkrade. De bouwondernemer neemt de koopwoningen en appartementen voor haar rekening en Wyckerveste de winkels. Wonen Limburg is verantwoordelijk voor de sociale woningbouw.

Als alles goed gaat moet voor de zomer echt worden gestart met de bouw. Al met al loopt het centrumplan in Kerkrade al bijna een jaar vertraging op door alle perikelen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eerste beton gestort voor Centrumplan Kerkrade
Bouw nieuw centrum Kerkrade start half juli
'Van Pol stapt uit centrumplan Kerkrade'
SP wil helderheid over betrokkenheid Piet van Pol
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen