Economie, crisis, werkloosheid, ww-uitkering, uwv (stock)

Werkloosheid in oktober opnieuw licht gedaald

Het aantal werklozen in Limburg is in oktober gedaald. De maand ging van start met 19.320 mensen met een WW-uitkering en eindigde met 18.680. Dat is een daling van 3,3 procent.

werkloze jongeren
UWV: zorgen over werkloze jongeren

Veel jongeren zonder baan dreigen tussen wal en schip te vallen. Dat zegt uitkeringsinstantie UWV. Een grote groep jongeren onder de 27 jaar heeft nu geen inkomen meer, omdat ze geen recht meer hebben op een WW-uitkering.

CV curriculum vitae solliciteren werkgelegenheid sollicitatie vacature
Minder jongeren in WW: geen reden tot gejuich

Het aantal werklozen in Limburg met een WW-uitkering is in juli zo goed als gelijk gebleven. Eind vorige maand hadden 20.810 mensen een uitkering.

UWV werkeloosheid
Steeds meer jongeren verliezen baan door coronacrisis

Jongeren onder de 27 worden hard geraakt door de huidige crisis. In april nam het aantal WW-uitkeringen in deze leeftijdscategorie toe met 51 procent ten opzichte van maart.

solliciteren werkloosheid
Limburgse arbeidsmarkt hard geraakt door corona

Het aantal mensen dat in Limburg in maart een nieuwe WW-uitkering aanvroeg, is met 59 procent toegenomen ten opzichte van februari.

werk zzp bedrijven kvk stock
Aantal WW-uitkeringen minst gedaald in Limburg

Het aantal WW-uitkeringen in Limburg is in 2019 met 10 procent afgenomen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten