Overslaan en naar de inhoud gaan

Wrevel binnen CDA over afwijzing Oekraïneverdrag

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 8:00

Binnen het CDA heerst onvrede over de afwijzing van het EU-Oekraïneverdrag door partijleider Sybrand Buma. "Gewoon ondertekenen die overeenkomst."

Dat zegt Léon Frissen, voorzitter van de invloedrijke buitenlandcommissie van de partij, woensdag in Trouw.

Referendum
De fractie in de Tweede Kamer is voor het verdrag met Oekraïne en tegen een raadgevend referendum. Partijleider Buma daarentegen wil niet dat het verdrag wordt ondertekend. Buma is van mening dat als er besloten wordt om een referendum te houden, de uitslag ook moet worden gerespecteerd. Een meerderheid van de kiezers wees het verdrag nog af.

Mailverkeer
Volgens Frissen is er door de opstelling van de partij 'een enorm mailverkeer op gang gekomen'. De strekking van deze mail is dat het CDA ondertekening van het verdrag moet steunen. Namen wil de waarnemend burgemeester van Schinnen niet noemen. "Het zijn vooral deskundige mensen die zich voor het CDA met buitenlandbeleid bezig houden."

Europese verhaal
Frissen vindt dat zijn partij hetzelfde moet doen als andere christen-democratische partijen in Europa. "En dat is bij je inhoudelijke Europese verhaal blijven."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Landelijke nieuwjaarsreceptie CDA is in Venlo
CDA wil overheidsgeld voor boeren na noodweer
CDA-lijsttrekker wil snel geld voor Nedcar-spoor
Buma 'vergeet' Limburgse kandidaten PvdA en VVD
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen