Overslaan en naar de inhoud gaan

Wrevel binnen CDA over afwijzing Oekraïneverdrag

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 8:00

Binnen het CDA heerst onvrede over de afwijzing van het EU-Oekraïneverdrag door partijleider Sybrand Buma. "Gewoon ondertekenen die overeenkomst."

Dat zegt Léon Frissen, voorzitter van de invloedrijke buitenlandcommissie van de partij, woensdag in Trouw.

Referendum
De fractie in de Tweede Kamer is voor het verdrag met Oekraïne en tegen een raadgevend referendum. Partijleider Buma daarentegen wil niet dat het verdrag wordt ondertekend. Buma is van mening dat als er besloten wordt om een referendum te houden, de uitslag ook moet worden gerespecteerd. Een meerderheid van de kiezers wees het verdrag nog af.

Mailverkeer
Volgens Frissen is er door de opstelling van de partij 'een enorm mailverkeer op gang gekomen'. De strekking van deze mail is dat het CDA ondertekening van het verdrag moet steunen. Namen wil de waarnemend burgemeester van Schinnen niet noemen. "Het zijn vooral deskundige mensen die zich voor het CDA met buitenlandbeleid bezig houden."

Europese verhaal
Frissen vindt dat zijn partij hetzelfde moet doen als andere christen-democratische partijen in Europa. "En dat is bij je inhoudelijke Europese verhaal blijven."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Landelijke nieuwjaarsreceptie CDA is in Venlo
CDA wil overheidsgeld voor boeren na noodweer
Buma 'vergeet' Limburgse kandidaten PvdA en VVD
CDA-lijsttrekker wil snel geld voor Nedcar-spoor
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen