Overslaan en naar de inhoud gaan

Wrevel binnen CDA over afwijzing Oekraïneverdrag

Geplaatst opwoensdag 2 november 2016 - 8:00

Binnen het CDA heerst onvrede over de afwijzing van het EU-Oekraïneverdrag door partijleider Sybrand Buma. "Gewoon ondertekenen die overeenkomst."

Dat zegt Léon Frissen, voorzitter van de invloedrijke buitenlandcommissie van de partij, woensdag in Trouw.

Referendum
De fractie in de Tweede Kamer is voor het verdrag met Oekraïne en tegen een raadgevend referendum. Partijleider Buma daarentegen wil niet dat het verdrag wordt ondertekend. Buma is van mening dat als er besloten wordt om een referendum te houden, de uitslag ook moet worden gerespecteerd. Een meerderheid van de kiezers wees het verdrag nog af.

Mailverkeer
Volgens Frissen is er door de opstelling van de partij 'een enorm mailverkeer op gang gekomen'. De strekking van deze mail is dat het CDA ondertekening van het verdrag moet steunen. Namen wil de waarnemend burgemeester van Schinnen niet noemen. "Het zijn vooral deskundige mensen die zich voor het CDA met buitenlandbeleid bezig houden."

Europese verhaal
Frissen vindt dat zijn partij hetzelfde moet doen als andere christen-democratische partijen in Europa. "En dat is bij je inhoudelijke Europese verhaal blijven."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Landelijke nieuwjaarsreceptie CDA is in Venlo
Buma 'vergeet' Limburgse kandidaten PvdA en VVD
CDA-lijsttrekker wil snel geld voor Nedcar-spoor
CDA wil overheidsgeld voor boeren na noodweer
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen