Overslaan en naar de inhoud gaan

Wraking in rechtszaak Prime Champ afgewezen

Geplaatst opmaandag 22 februari 2016 - 17:38

Op de eerste dag van het getuigenverhoor over de misstanden bij het champignonbedrijf Prime Champ is een wrakingsverzoek van een van de advocaten afgewezen.

De advocaat vond de rechtbank niet meer bevoegd om deze zaak te behandelen. Nieuwe rechters die over de wraking moesten oordelen, wezen het verzoek af.

Rechtsbijstand
De advocaat van een van Poolse medewerksters, die belast was met de huisvesting van Polen bij Prime Champ, wilde vergoeding van rechtsbijstand voor zijn cliënte. Dit omdat ze niet alle kosten van de rechtszaak zelf kan betalen. De rechtbank wees dat verzoek af waarna de advocaat overging tot wraking.

Onderbetaald
Op deze eerste dag zou een aantal getuigen worden gehoord vanwege de misstanden bij Prime Champ in Horst en Venlo. Poolse pluksters zouden bij het champignonbedrijf jarenlang onderbetaald zijn, lange werkdagen hebben gemaakt en vrijwel geen vrije tijd hebben gehad. Ook moesten ze een deel van hun loon verplicht af staan voor huisvesting.

Foto: Istock

Vertraging
Maandag stonden drie getuigen voor de rechtbank om gehoord te worden. Doordat de wrakingskwestie veel tijd kostte, liep de hele zaak vertraging op. Daardoor kon alleen een voormalige directiesecretaresse in de getuigenbank plaats nemen. Zij legde geen belastende verklaring af over de directie.

Directieleden
In de zaak worden niet alleen Poolse werknemers gehoord maar ook directieleden, onder wie toenmalig directeur Geert Verdellen. De getuigen die nog gehoord moeten worden kunnen belastende verklaringen over elkaar afleggen.

Woensdag gaat de rechtbank verder met de verhoren van getuigen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tien getuigen in rechtszaak Prime Champ
Directeur Prime Champ 'weet niks van misstanden'
Ruim 30 getuigen in uitbuitingszaak Prime Champ
Prikkloksjoemelaar Prime Champ ook in hoger beroep
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen