Overslaan en naar de inhoud gaan

Wraking in rechtszaak Prime Champ afgewezen

Geplaatst opmaandag 22 februari 2016 - 17:38

Op de eerste dag van het getuigenverhoor over de misstanden bij het champignonbedrijf Prime Champ is een wrakingsverzoek van een van de advocaten afgewezen.

De advocaat vond de rechtbank niet meer bevoegd om deze zaak te behandelen. Nieuwe rechters die over de wraking moesten oordelen, wezen het verzoek af.

Rechtsbijstand
De advocaat van een van Poolse medewerksters, die belast was met de huisvesting van Polen bij Prime Champ, wilde vergoeding van rechtsbijstand voor zijn cliënte. Dit omdat ze niet alle kosten van de rechtszaak zelf kan betalen. De rechtbank wees dat verzoek af waarna de advocaat overging tot wraking.

Onderbetaald
Op deze eerste dag zou een aantal getuigen worden gehoord vanwege de misstanden bij Prime Champ in Horst en Venlo. Poolse pluksters zouden bij het champignonbedrijf jarenlang onderbetaald zijn, lange werkdagen hebben gemaakt en vrijwel geen vrije tijd hebben gehad. Ook moesten ze een deel van hun loon verplicht af staan voor huisvesting.

Foto: Istock

Vertraging
Maandag stonden drie getuigen voor de rechtbank om gehoord te worden. Doordat de wrakingskwestie veel tijd kostte, liep de hele zaak vertraging op. Daardoor kon alleen een voormalige directiesecretaresse in de getuigenbank plaats nemen. Zij legde geen belastende verklaring af over de directie.

Directieleden
In de zaak worden niet alleen Poolse werknemers gehoord maar ook directieleden, onder wie toenmalig directeur Geert Verdellen. De getuigen die nog gehoord moeten worden kunnen belastende verklaringen over elkaar afleggen.

Woensdag gaat de rechtbank verder met de verhoren van getuigen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tien getuigen in rechtszaak Prime Champ
Directeur Prime Champ 'weet niks van misstanden'
Ruim 30 getuigen in uitbuitingszaak Prime Champ
Prikkloksjoemelaar Prime Champ ook in hoger beroep
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen