Overslaan en naar de inhoud gaan

WOZ-waarde in Heerlen en Kerkrade het laagst

Geplaatst opdonderdag 11 augustus 2016 - 11:55

De WOZ-waarde van woningen is in Limburg het laagst in Kerkrade en Heerlen.

De gemiddelde waarde bedraagt daar respectievelijk 122 en 123.000 euro. Ook Brunssum blijft ver achter bij het Limburgs gemiddelde met 131.000 euro.

Belastingen
De WOZ-waarde is de waarde van een woning die geschat wordt door de gemeente. De waarde heeft invloed op de hoogte van een aantal belastingen, waaronder de onroerendezaakbelasting (OZB), de inkomstenbelasting en de rioolheffing.

Hoogste WOZ
De hoogste WOZ-waardes in Limburg zijn te vinden in Nederweert (236.000), Eijsden-Margraten (233.000) en Horst aan de Maas (231.000).

Benieuwd hoe duur de huizen in jouw gemeente zijn?

Stijging
Voor heel Limburg steeg de WOZ-waarde voor het eerst sinds 2006 weer. Toen lag de gemiddelde WOZ-waarde van een Limburgse woning nog op 206.000 euro. Sindsdien zakte de waarde naar 175.000 euro in 2015.

Limburg
Dit jaar is er dus weer voor het eerst een stijging te bespeuren.
De gemiddelde WOZ-waarde steeg naar 179.000 euro. Een stijging van 2,2 procent en daarmee zit Limburg ruim boven de landelijke stijging van 1,5 procent.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Woningen in Heerlen het minste waard
Hier kost een koopwoning in Limburg het minst
Hier kost een koopwoning in Limburg het meest
stock huis hypotheek woz-waarde woz geld
WOZ-waarde stijgt in Limburg flink, naar hoogste waarde ooit
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen