Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout van Aert wint massasprint in Tour na saaie etappe

Geplaatst opwoensdag 2 september 2020 - 17:55

Wout van Aert van Jumbo-Visma heeft de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Belg was de sterkste in de massasprint voor de Nederlander Cees Bol.

De etappe zal vooral de boeken ingaan als een van de saaiere Tour-etappes.

Geen kopgroep
Na de eerste aankomst bergop op dinsdag was het woensdag weer aan de sprinters in de Tour de France. Alle renners hadden zich bij de start daar al bij neergelegd want er kwam geen vlucht van de dag. Er werd zelfs geen poging ondernomen om weg te komen uit het peloton. Kasper Asgreen en Thomas de Gendt haalden nog een lolletje uit door zogenaamd weg te rijden.

Limburgse onderonsje
Alleen bij de tussensprint in l’Épine kwam er wat vaart in bij een aantal renners. Sam Bennett behaalde het maximaal aantal van twintig punten voor zijn ploeggenoot Michael Morkov en Caleb Ewan. Groene truidrager Peter Sagan werd vierde. Daarna kwam de rust weer terug in het peloton en kon de wandeletappe zijn weg vervolgen. De Limburgse renners Tom Dumoulin en Wout Poels pakten het moment om even bij te praten. De voertaal was overigens niet Limburgs, maar Nederlands omdat ook Bauke Mollema bij het onderonsje betrokken was.

Wout Poels
Richting de twee colletjes van de vierde categorie kwam er iets meer vaart in. Wout Poels kon korte tijd het tempo niet volgen, maar wist een paar kilometer verderop weer de aansluiting te vinden. Even later lag Sepp Kus, een ploeggenoot van Tom Dumoulin, op de grond. De renner van Jumbo-Visma zat alweer snel op de fiets en kon zijn weg vervolgen. Op de enige twee colletjes van de dag pakte Benoît Cosnefroy nog twee punten waardoor hij zijn leidende positie in het bergklassement verstevigde.

Waaiers
In de laatste tien kilometer kwam er toch nog oorlog in het peloton. INEOS maakte gebruik van de wind en trok hard door. Daardoor stond de achterdeur van het peloton open en moesten renners lossen. Onder meer bolletjestruidrager Cosnefroy en sprinter Colbrelli konden niet volgen. Een uitgedund peloton begon aan de sprint in Privas, waar het licht bergop liep. Cees Bol en Wout van Aert gingen zij aan zij aan, maar het was Van Aert die meer snelheid had en de vijfde etappe won. Van Aert greep daarmee zijn tweede etappezege in de Tour. Afgelopen jaar won de renner van Jumbo-Visma ook al een massasprint. De Nederlander Cees Bol eindigde als tweede. Sam Bennett eindigde als derde.

Naast Van Aert mocht ook Wout Poels het podium op. De renner uit Blitterswijck won de prijs voor de strijdlust.

Tour de L1mbourg
Meer over de vijfde etappe van de Tour de France in Tour de L1mbourg. Om 18:30 uur, 20:30 uur en 22:30 uur op L1 TV. Bij gastheer Maurice de Heus en vaste sidekick Gert Jakobs zijn oud-wielrenner Bram Tankink en renster Ellen van Dijk te gast.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen