Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels wint klassieker Luik-Bastenaken-Luik

Geplaatst opzondag 24 april 2016 - 16:55

Sky-renner Wout Poels uit Blitterswijck heeft zondag voor een sensatie gezorgd. De renner won de voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik.

In een barre tocht met sneeuw en hagel wist hij verrassend de Ardennenrit op zijn naam te zetten. Adrie van der Poel was in 1988 de laatste Nederlander die deze klassieker won. "Ik kan het bijna niet geloven. Dit is de mooiste dag uit mijn wielerleven", aldus een apetrotse Poels.

'Mooiste dag uit mijn wielerleven'
Hij kwam in een kopgroep van vier richting de finish. Zo'n 200 meter van de eindstreep zette Poels de sprint in en klopte zijn concurrenten. Albassini werd tweede. Rui Costa derde. "Ik heb het een keer geprobeerd, maar kwam niet weg. Toen ben ik maar de sprint als eerste aangegaan."

'Zware dag'
De renner glimlacht na afloop van oor tot oor: "Het was een zware dag met slecht weer, zelfs sneeuw af en toe. Ik was niet super meer, maar iedereen was moe."

Topvorm
Wout Poels blijkt in topvorm. Eerder deze week eindigde hij in de Waalse Pijl nog als vierde. Het was alweer zijn vijfde zege van dit seizoen na ritzeges en de eindoverwinning in de Ronde van Valencia en een ritzege in de Ronde van Catalonië.

In opdracht van L1 maakte Marijn Poels drie jaar geleden een documentaire over Wout Poels, over zijn terugkeer naar de zware val in d Tour. Kijk hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Wout Poels
Kopman Wout Poels eindigt in peloton bij Sky-debuut
Wout Poels verliest kostbare tijd in Oman
Wout Poels kan weer niet mee met toppers in Oman
Wout Poels mist start etappe bijna door vastzittende lift
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen