Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels wil voor eigen kans rijden in 2020

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 18:37

Wielrenner Wout Poels wil bij zijn nieuwe ploeg Bahrain-Merida komend seizoen voor zijn eigen kans kunnen rijden.

De renner uit Blitterswijck reed vijf seizoenen lang vooral in de grote rondes als meesterknecht aan de zijde van Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal die mede dankzij de hulp van Poels de Tour de France wonnen. De coureur vindt zelf dat dit het juiste moment in zijn carrière is om weer van ploeg te wisselen.

Ambitie
Poels vindt zelf dat hij nu nog de leeftijd heeft om voor een andere ploeg te kiezen, mede omdat hij de ambitie heeft om tijdens de grote rondes voor ritoverwinningen te strijden. Bij zijn vorige team was dit door het ploegbelang bijna niet mogelijk.

Video: L1

Luik-Bastenaken-Luik
Als voormalige winnaar van Luik-Bastenaken-Luik heeft hij deze Ardennenklassieker aangestipt om te pieken. Samen met de Waalse Pijl zijn dit de voorjaarsklassiekers waar hij hoopt te vlammen.

Amstel Gold Race
Poels hoopt dat hij door zijn nieuwe ploeg geselecteerd wordt voor de Amstel Gold Race. De Limburgse klassieker ligt hem wat betreft parcours niet zo goed maar hij weet dat hij deze koers goed kan gebruiken om aan zijn vorm te werken richting Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Bovendien vindt hij de sfeer onderweg tijdens Amstel Gold Race erg mooi.

Trainingsstage
Poels heeft van 16 tot en met 19 december in Kroatië een trainingsstage met zijn nieuwe ploeg Bahrain-Merida.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen