Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels wil voor eigen kans rijden in 2020

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 18:37

Wielrenner Wout Poels wil bij zijn nieuwe ploeg Bahrain-Merida komend seizoen voor zijn eigen kans kunnen rijden.

De renner uit Blitterswijck reed vijf seizoenen lang vooral in de grote rondes als meesterknecht aan de zijde van Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal die mede dankzij de hulp van Poels de Tour de France wonnen. De coureur vindt zelf dat dit het juiste moment in zijn carrière is om weer van ploeg te wisselen.

Ambitie
Poels vindt zelf dat hij nu nog de leeftijd heeft om voor een andere ploeg te kiezen, mede omdat hij de ambitie heeft om tijdens de grote rondes voor ritoverwinningen te strijden. Bij zijn vorige team was dit door het ploegbelang bijna niet mogelijk.

Video: L1

Luik-Bastenaken-Luik
Als voormalige winnaar van Luik-Bastenaken-Luik heeft hij deze Ardennenklassieker aangestipt om te pieken. Samen met de Waalse Pijl zijn dit de voorjaarsklassiekers waar hij hoopt te vlammen.

Amstel Gold Race
Poels hoopt dat hij door zijn nieuwe ploeg geselecteerd wordt voor de Amstel Gold Race. De Limburgse klassieker ligt hem wat betreft parcours niet zo goed maar hij weet dat hij deze koers goed kan gebruiken om aan zijn vorm te werken richting Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Bovendien vindt hij de sfeer onderweg tijdens Amstel Gold Race erg mooi.

Trainingsstage
Poels heeft van 16 tot en met 19 december in Kroatië een trainingsstage met zijn nieuwe ploeg Bahrain-Merida.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen