Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels verloor Vuelta-etappe van dopingzondaar

Geplaatst opdonderdag 13 juni 2019 - 21:11

Wout Poels heeft een etappezege in de Vuelta in 2011 verloren van dopingzonderaar Juan José Cobo.

In het bloedpaspoort van de Spanjaard zijn jaren later verdachte bloedwaarden gevonden in de periode dat hij de Vuelta won. Dat is donderdag naar buiten gekomen.

Legendarische etappe
De renner van Team Ineo legde in 2011 in de vijftiende etappe van de Ronde van Spanje beslag op de tweede plaats. De etappe eindigde op de legendarische Alto de El Angliru, een steile bergweg in Asturië, en werd gewonnen door Juan José Cobo.

Zege kwijt
Cobo werd dat jaar ook winnaar van de Vuelta, maar hij is deze zege alsnog kwijtgeraakt. Chris Froome wordt nu alsnog eindwinnaar van deze ronde en Bauke Mollema schuift door van de vierde naar de derde plaats.

Handen omhoog
Of Poels jaren later alsnog tot winnaar van die fameuze etappe wordt uitgeroepen, konden wielerkenners niet beantwoorden. "Dat is aan de UCI", laat Wiel Verheesen aan L1 weten. Ook Norbert Poels, de oudste broer van Wout, heeft daar geen antwoord op. "Als Cobo niet mee had gedaan, had Wout die etappe gewonnen. Maar daar koop je nu - acht jaar later - niets meer voor. Het moment dat je met je handen omhoog over de streep komt, kun je niet meer terugkrijgen", vertelt hij.

Zuur
"Het is toch het gevoel dat wielrenners moeten krijgen bij een overwinning. Dat hoort er bij. Het is niet alleen op het podium en in de statistieken staan, maar ook het overwinningsmoment dat je beleeft. Dat kun je achteraf niet meer terugdraaien." Poels vindt het achteraf wel zuur voor zijn broer. "De kans dat je een etappe in een grote ronde wint, is niet zo groot", zegt hij tot besluit.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen