Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels strijdlustigste renner vijfde etappe Tour

Geplaatst opwoensdag 2 september 2020 - 17:56

Wout Poels heeft de prijs voor de strijdlust gekregen in de vijfde etappe van de Tour de France.

De renner uit Blitterswijck mag donderdag met de rode rugnummers starten in de zesde etappe. Daarnaast krijgt hij 2000 euro als extra premie.

Geen aanvallers
Normaal gesproken gaat de prijs voor de strijdlust naar een van de koplopers, maar doordat er geen kopgroep was in de vijfde etappe van de Tour de France moest de organisatie een andere keuze maken. Daarom kozen ze voor Wout Poels die het sinds afgelopen zaterdag al zwaar heeft. De renner van Bahrain-McLaren hield aan een valpartij in de eerste etappe een gebroken rib en gekneusde longen over.

Dinsdag had het Poels het zwaar bij de eerste aankomst bergop, maar hij overleefde en finishte binnen de tijd. Woensdag reed Poels de hele dag achterin het peloton. Of dat ook de reden is om Poels woensdag te kiezen is onduidelijk. Dat wordt nooit bekend gemaakt.

Uit koers
Steven Rooks was dinsdagavond te gast in Tour de L1mbourg. De oud-wielrenner vind het niet verantwoord dat Poels blijft doorrijden met een gebroken rib. Het zou Poels namelijk niks meer opleveren in de rest van de Tour om verder te rijden.

Lees ook: Steven Rooks: 'Ze moeten Wout Poels uit koers halen'

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten