Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels start in Vuelta

Geplaatst opmaandag 12 oktober 2020 - 11:52

Wout Poels is opgenomen in de Vuelta-selectie van zijn ploeg Bahrain McLaren.

Teammanager Rod Ellingworth laat aan Cyclingnieuws weten dat Mikel Landa de ronde van Spanje niet gaat rijden. Daarmee heeft de ploeg geen uitgesproken kopman. Poels kan daardoor voor eigen succes gaan rijden, zowel voor het algemeen klassement als voor winst in etappes.

Geen knechtenrol
Poels is goed hersteld van de gebroken rib, die hij bij een val in het begin van de Tour de France opliep. In de slotweek van de ronde van Frankrijk kon de renner uit Blitterswijck zijn kopman Landa regelmatig goed bijstaan in de bergetappes. Poels hoeft in deze Vuelta geen knechtenrol te vervullen, omdat de nummer vier van de Tour niet start in de Vuelta.

Ardennenklassiekers
Poels ging na de Tour ook al van start in de Ardennenklassiekers. In de Waalse Pijl werd hij met finish op de Muur van Huy zestiende en in Luik-Bastenaken-Luik eindigde hij in de achterhoede op plaats 87.

Dumoulin ook in Vuelta
Ook Tom Dumoulin gaat van start in de Vuelta. De renner van Jumbo-Visma deelt samen met Primoz Roglic het kopmanschap in Spanje. De Sloveen wist vorig jaar nog de Ronde van Spanje te winnen en greep dit jaar net naast de Tourzege.

Achttien etappes
De Vuelta telt dit jaar maar achttien etappes. Normaal bestaat een grote ronde uit 21 etappes. De 75e editie van de Ronde van Spanje begint over ruim een week in het Baskenland in Irún.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen