Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels slaat NK over, Spelen niet in gevaar

Geplaatst opwoensdag 15 juni 2016 - 12:40

Wout Poels doet niet mee aan het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg. Hij laat de wedstrijd die op 25 juni op Goeree Overflakkee verreden wordt, schieten.

Volgens de NOS is het opmerkelijk dat Poels niet aan de start verschijnt, omdat daarmee eigenlijk zijn deelname aan de Olympische Spelen in gevaar komt.

Reglementen
Volgens de reglementen moet een wielrennen verplicht deelnemen aan het NK als hij geselecteerd wil worden voor de Spelen of de wereldkampioenschappen. Tenzij er een goede reden is om af te zeggen. Wijlen KNWU-directeur Huib Kloosterhuis zei vorig jaar dat daar in 2016 serieus naar gekeken zou worden.

Voorbereiding
Thorwald Veneberg, technisch directeur van de KNWU, laat aan de NOS weten dat er overleg is geweest. "We hebben met de ploegen en renners rond de tafel gezeten. Wij vinden dat een renner zich optimaal moet kunnen voorbereiden met bijvoorbeeld een hoogtestage op de Olympische Spelen."

Goede reden
"We begrijpen het dat een renner dan dit Nederlands kampioenschap, een praktisch vlak parcours, over wil slaan. Wij zien dat dus als een goede reden. Veel staat in het teken van de Spelen dit jaar", zegt Veneberg. "Elke renner wil in zijn carrière Nederlands kampioen worden, maar soms dient het hogere doel. In dit geval dus de Spelen en de Tour de France."

Tom Dumoulin
Naast de afzegging van Wout Poels twijfelen ook Bauke Mollema en Steven Kruijswijk over deelname aan het NK. Tom Dumoulin, ook geselecteerd voor de Spelen, gaat wel van start.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Poels en Dumoulin geselecteerd voor Olympische Spelen
Wout Poels
Wout Poels neemt komende dagen rust
Wout Poels
'Wout Poels geselecteerd voor Olympische Spelen'
Wout Poels
Iedereen vreest Wout Poels
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen