Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels rijdt Amstel Gold Race op hometrainer

Geplaatst opdinsdag 14 april 2020 - 21:05

Wout Poels is één van de elite-wielrenners die meedoet aan de digitale Amstel Gold Race Toerversie.

Koersdirecteur Leo van Vliet bevestigt dat de klimmer uit Blitterswijck zondag op de hometrainer de Zuid-Limburgse hellingen aanvalt.

Poels en Terpstra
Naast Poels heeft ook routinier Niki Terpstra zijn deelname toegezegd. Van Vliet hoopt nog meer gerenommeerde namen te strikken voor de recreantenkoers. Zo probeert hij ook Maastrichtenaar Tom Dumoulin én de heroïsche winnaar van de wielerklassieker in 2019, Mathieu van der Poel, over te halen.

Lees ook: Sensationeel: Van der Poel wint Amstel Gold Race

Coronavirus
Door de uitbraak van het coronavirus kunnen profs en recreanten dit weekend geen Amstel Gold Race op het Zuid-Limburgse asfalt rijden. De Toerversie - die zo'n 15.000 deelnemers trekt - stond voor aanstaande zaterdag gepland, de profwedstrijd voor mannen en vrouwen voor zondag. Of er later dit jaar alsnog een échte Amstel Gold Race verreden kan worden, is nog niet duidelijk.

Recreantenpeloton
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen is het echter niet de bedoeling een digitale wedstrijd tussen alleen maar profwielrenners te organiseren. In plaats daarvan koersen de eliterenners mee in het recreantenpeloton. Er kan zondag gestart worden om 11:00 uur, 12:00 uur en 13:00 uur. Geïnteresseerden die beschikken over een digitale hometrainer kunnen zich aanmelden via de website van de Amstel Gold Race.

Lees ook: Amstel Gold Race op andere toer: online koers recreanten

Finale
De route van zondag is de 'finale' van de reguliere Amstel Gold Race op de weg. Er wordt gestart in Gulpen, de finishstreep ligt 26 kilometer verderop in Vilt. Onderweg stuiten de wielrenners op kuitenbijters als de Eyserbosweg, de Keutenberg en de Cauberg.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen