Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels prijkt met Limburgse vlag in peloton

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 9:43

Wielerploeg Team Sky heeft deze week het nieuwe team met naam en vlag aan de rest van de wereld geïntroduceerd. Opvallend genoeg werd Wout Poels niet met de Nederlandse driekleur gepresenteerd, maar met de Limburgse vlag.

Team Sky presenteerde dinsdag het team via Instagram.

Prijken
De Limburgse vlag prijkt dit wielerseizoen op het tenue van de wielrenner uit Blitterswijck. Op 15 januari maakt de 31-jarige meesterknecht zijn opwachting in Australië in de
Santos Tour Down Under. Hier verschijnt Poels met de Limburgse vlag aan de meet. Deelname aan andere grote wielerwedstrijden zijn nog niet bevestigd. Teamgenoot Dylan van Baarle uit Voorburg fietst echter met de Nederlandse driekleur op zijn tenue.

Andere ploeg
Vorige maand werd bekend dat de voormalig winnaar van de Waalse klassieker Luik-Bastenaken-Luik (2016) op zoek moet naar een andere ploeg. 2019 is het laatste jaar van
Poels in het tenue van Sky. De Britse tv-zender stopt na komend seizoen met de sponsoring.

Lees ook: Wout Poels moet op zoek naar nieuwe ploeg

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen