Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels: 'Op de valreep mijn jaar kunnen redden'

Geplaatst opdinsdag 10 november 2020 - 6:45

Wout Poels kijkt tevreden terug op het afgelopen wielerjaar. Poels werd zondag zesde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. "Het was een goed jaar", zegt de renner uit Blitterswijck.

Poels deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Vuelta
Poels is weer terug in zijn woonplaats in Monaco, een dag nadat hij definitief zesde werd in het eindklassement van de Vuelta. Poels denkt dat het toch een goede keuze is geweest om de Tour de France uit te rijden, ondanks een scheurtje in zijn rib. "Ik denk het wel. Ik heb in de Tour wel afgezien, maar ik denk dat ik er wat aan heb gehad door de hoogtemeters en wedstrijdkilometers die ik heb opgedaan."

Bahrain-McLaren
De renner uit Blitterswijck heeft zijn eerste jaar bij zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren erop zitten. Poels kijkt terug op een 'raar' jaar. "Het was natuurlijk raar door het coronavirus, dat het seizoen onderbrak. Bij de herstart van het seizoen had ik wat opstartproblemen en in de Tour viel ik op de eerste dag. Gelukkig heb ik een hele goede Vuelta gereden en dus is het toch allemaal geslaagd. Op de valreep heb ik mijn jaar kunnen redden." Poels heeft inmiddels ook zijn draai gevonden bij zijn nieuwe ploeg. "Op het begin was het wat aanpassen, maar ik heb mijn draai gevonden en ben wel op mijn plek."

Bescheiden
Rob Ruijgh, die jaren met zijn provinciegenoot heeft gereden bij Vacansoleil, vindt dat Poels 'bescheiden' is over zijn rijden, zo zei hij in AvondGasten Sport. "Het is een topcoureur en ik denk dat als hij zijn goede moraal weet te vinden, we hem volgend jaar zeker weer gaan zien op onverwachte momenten." Oud-wielrenner Gert Jakobs zou Poels volgend jaar niet willen zien in de strijd om een goede klassering in het klassement van grote rondes. "Ik vraag mij af of je Wout volgend jaar naar grote rondes moet laten gaan voor het klassement. Ik zie hem meer als een vrijbuiter. Iemand die moet gaan voor ritzeges."

Jakobs denkt dat Poels bij de juiste ploeg rijdt. "Hij kan zijn eigen gang gaan. Bij Team INEOS heb je dat niet en als hij bij Jumbo-Visma zou rijden ook niet. Hij kan nu zijn gang gaan in etappes en klassiekers." Ruijgh voegt er aan toe: "Ik denk dat hij in ieder geval een goed contract heeft gevonden en ik denk dat dit ook wel een goed moment was om te overstappen naar deze ploeg."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen