Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels maakt indruk in Australië

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 9:49

In de vierde etappe van de Tour Down Under heeft Wout Poels zich voor het eerst laten gelden. De wielrenner uit Blitterswijck ging voorop in de beklimmingen, maar moest zich vijf kilometer voor de streep gewonnen geven.

De Limburgse wielrenner kwam uiteindelijk als veertiende over de streep in het Australische Campbelltown. In het algemeen klassement is Poels van de veertiende naar de elfde plek gestegen. Het verschil tussen Poels en de drager van de leiderstrui bevat 21 seconden.

Beklimming
De 129 kilometer lange etappe bestond voornamelijk uit klimmen en afdalen. Poels staat bekend als een fervent klimmer en deed ook meteen zijn naam eer aan. Op een beklimming van ruim twee kilometer, met een gemiddeld stijgingspercentage van negen procent, ging de wielrenner van Sky aan kop met Ritchie Porte, Michael Woods en George Bennett.

Afdaling
Poels was tot dan toe één van de kanshebbers voor de ritzege. Na het bereiken van de top, van de laatste beklimming op Corkscrew Road, moest de Blitterswijcker in de afdaling zijn meerdere erkennen in de achtervolgers. Vijf kilometer voor de streep kwamen de achtervolgers langszij en uiteindelijk ging Daryl Impey, na een massasprint, er met de ritzege vandoor.

Complimenten
Na afloop van de wegwedstrijd werd Poels wel nog gecomplimenteerd door collega-wielrenner Ritchie Porte. Maar bij Poels overheerste voornamelijk de teleurstelling. "Ontzettend jammer dat we na het bereiken van de top niet weg konden blijven. Daar baal ik wel een beetje van. Zondag nieuwe ronde, nieuwe kansen", zegt Poels.

Beslissing
Naar alle waarschijnlijkheid gaat zondag de beslissing in de Tour Down Under vallen. De laatste rit van de grote ronde van Australië bevat twee steile bergen met een finish op Willunga Hill. De etappe van zaterdag telt een aantal kleine klimmetjes met wederom een finish die zeer aantrekkelijk is voor de sprinters in het peloton.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen