Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels loopt achterstand op in Vuelta

Geplaatst opzondag 25 augustus 2019 - 19:21

Wout Poels, samen met Tao Geoghegan Hart kopman van Team Ineos in de Vuelta a España, heeft in de etappe van Benidorm naar Calpe een flinke achterstand opgelopen.

De renner uit Blitterswijck kwam bijna tien minuten na etappewinnaar Quintana in de buik van het peloton als 124ste over de streep.

Flinke beklimming
Al vrij snel kregen de renners in de tweede etappe van de Ronde van Spanje een beklimming van tweede categorie voor de wielen. Daar koos een tweetal het hazenpad, gevolgd door een ander duo dat pas voor de voet van de Alto de Benilloba aansluiting met de koplopers kreeg. Voor de voet van de volgende beklimming was het afgelopen met de ontsnapping.

Winst voor Quintana
Terwijl de rappe mannen op een massasprint hoopten, hadden de klimmers andere plannen. Latour, Formolo en Valverde kozen de aanval en meerdere renners moesten door tempoversnellingen afhaken. In de laatste 25 kilometer naar Calpe kneep Roglic ertussenuit. Hij kreeg Quintana, Aru, Roche, Nieve en Urán mee. Vijf kilometer voor de streep had het zestal een halve minuut voorsprong op de achtervolgers en drie kilometer voor de streep ging Quintana ervandoor. Hij kwam in Calpe met enkele seconden voorsprong op Nicolas Roche over de streep.

Roche, die voor Team Sunweb rijdt, neemt de leiderstrui over van de Colombiaan Lopez.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen