Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels loopt achterstand op in Vuelta

Geplaatst opzondag 25 augustus 2019 - 19:21

Wout Poels, samen met Tao Geoghegan Hart kopman van Team Ineos in de Vuelta a España, heeft in de etappe van Benidorm naar Calpe een flinke achterstand opgelopen.

De renner uit Blitterswijck kwam bijna tien minuten na etappewinnaar Quintana in de buik van het peloton als 124ste over de streep.

Flinke beklimming
Al vrij snel kregen de renners in de tweede etappe van de Ronde van Spanje een beklimming van tweede categorie voor de wielen. Daar koos een tweetal het hazenpad, gevolgd door een ander duo dat pas voor de voet van de Alto de Benilloba aansluiting met de koplopers kreeg. Voor de voet van de volgende beklimming was het afgelopen met de ontsnapping.

Winst voor Quintana
Terwijl de rappe mannen op een massasprint hoopten, hadden de klimmers andere plannen. Latour, Formolo en Valverde kozen de aanval en meerdere renners moesten door tempoversnellingen afhaken. In de laatste 25 kilometer naar Calpe kneep Roglic ertussenuit. Hij kreeg Quintana, Aru, Roche, Nieve en Urán mee. Vijf kilometer voor de streep had het zestal een halve minuut voorsprong op de achtervolgers en drie kilometer voor de streep ging Quintana ervandoor. Hij kwam in Calpe met enkele seconden voorsprong op Nicolas Roche over de streep.

Roche, die voor Team Sunweb rijdt, neemt de leiderstrui over van de Colombiaan Lopez.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen