Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels klaar voor de Tour de France

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2020 - 17:56

Met een kort voorseizoen en zonder al te veel wedstrijdkilometers in de benen denkt Wout Poels klaar te zijn voor de start van de Tour de France. Dat zegt hij in gesprek met L1.

Na zijn jaren als superknecht voor onder andere Chris Froome en Geraint Thomas bij Team INEOS besloot hij naar de ploeg van Bahrain McClaren te verhuizen. Daar wacht Poels nu een vrije rol met mogelijkheden op eigen succes.

'Hevig teleurgesteld als ik niet bij de tourploeg zit'
Poels gaat ervan uit dat hij woensdag van de ploegleiding te horen krijgt dat hij bij de tourselectie van zijn ploeg Bahrein McLaren zit. Mocht hij niet tot de renners behoren die de Tour rijden, dan zou de in Monaco woonachtige renner daar heel teleurgesteld over zijn.

Tourritten verkend
Samen met de ploeg heeft hij een aantal tourritten verkend. Poels hoopt in de tour een vrije rol te krijgen. Ritwinst is dan ook één van zijn belangrijkste doelstellingen. "Een tourrit heb ik nog niet op mijn naam staan, dat blijft dus zeker een doel voor mij", zegt Poels vanaf de hoogtestage in Isola in Frankrijk.

Vijf koersdagen
Het was een bewuste keuze om maar met vijf koersdagen in de benen richting de Tour te gaan. Poels reed als voorbereiding alleen de Ronde van Polen. "Ik had er in Polen zelf meer van verwacht maar ga ervan uit dat ik klaar ben voor de tour."

Amstel Gold Race
Na de tour zal Wout Poels naar alle waarschijnlijkheid de Amstel Gold Race rijden. Naast de Limburgse klassieker staan ook Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl op zijn programma. Poels houdt een slag om de arm. "Het is natuurlijk ook afhankelijk van hoe het lichaam reageert, in een korte tijd zijn heel veel koersen op elkaar gepropt, en je kunt ze niet allemaal rijden."

Voorseizoen
Wout Poels was in februari in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten toen corona zijn intrede deed. Ook in het wielerpeloton. Daarna bleef het heel langs stil en reed hij alleen de Ronde van Polen.

L1 volgt Wout Poels de komende weken op de voet. In het tv-programma Tour de Limbourg kijken we vanaf 29 augustus dagelijks vanuit een andere plek in Limburg met onze eigen kijk naar de Ronde van Frankrijk.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen