Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels heeft geen moeite met 'helpersrol' in Tour

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 8:56

Ondanks zijn imponerende zege in Luik- Bastenaken-Luik is Wout Poels in de Tour de France 'gewoon' weer helper van Chris Froome.

Toch bevalt het hem zo goed bij Sky dat de coureur uit Blitterswijck het liefst zo snel mogelijk bijtekent, vertelt hij in een interview met De Limburger.

Enorme kick
Het knechtwerk doet Poels zonder morren. "Ik heb er geen moeite mee om deze rol op me te nemen. Vorig jaar kon ik Chris in de laatste week goed bijstaan en dat gaf een enorme kick." In de klim naar Alpe d’Huez loodste hij zijn kopman door diens zwakke moment, en hielp hem aan de eindzege.

Olympische spelen
Ondanks dat hij vrede mee heeft met zijn helpersrol, snakt Poels in andere koersen wel naar het kopmanschap. Te beginnen met de Olympische Spelen in augustus. "Rio is een hoofddoel dit jaar. De Spelen hebben de naam niet zo veel voor te stellen in het wielrennen, maar ik vind ze wel heel belangrijk." Poels wil meedoen voor de prijzen. "De winst in Luik-Bastenaken-Luik heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Als alles, net als in Luik, meezit, is een medaille een realistisch doel. Bovendien kwam ik vorig jaar heel sterk uit de Tour."

De 28-jarige Skyrenner rijdt ook de olympische tijdrit.

Het hele interview met Wout Poels lezen? Dat kan op de website van De Limburger

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen