Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Wout Poels heeft geen moeite met 'helpersrol' in Tour

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 8:56

Ondanks zijn imponerende zege in Luik- Bastenaken-Luik is Wout Poels in de Tour de France 'gewoon' weer helper van Chris Froome.

Toch bevalt het hem zo goed bij Sky dat de coureur uit Blitterswijck het liefst zo snel mogelijk bijtekent, vertelt hij in een interview met De Limburger.

Enorme kick
Het knechtwerk doet Poels zonder morren. "Ik heb er geen moeite mee om deze rol op me te nemen. Vorig jaar kon ik Chris in de laatste week goed bijstaan en dat gaf een enorme kick." In de klim naar Alpe d’Huez loodste hij zijn kopman door diens zwakke moment, en hielp hem aan de eindzege.

Olympische spelen
Ondanks dat hij vrede mee heeft met zijn helpersrol, snakt Poels in andere koersen wel naar het kopmanschap. Te beginnen met de Olympische Spelen in augustus. "Rio is een hoofddoel dit jaar. De Spelen hebben de naam niet zo veel voor te stellen in het wielrennen, maar ik vind ze wel heel belangrijk." Poels wil meedoen voor de prijzen. "De winst in Luik-Bastenaken-Luik heeft me veel zelfvertrouwen gegeven. Als alles, net als in Luik, meezit, is een medaille een realistisch doel. Bovendien kwam ik vorig jaar heel sterk uit de Tour."

De 28-jarige Skyrenner rijdt ook de olympische tijdrit.

Het hele interview met Wout Poels lezen? Dat kan op de website van De Limburger

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen