Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels & co vierde in ploegentijdrit Ronde van Spanje

Geplaatst opzaterdag 19 augustus 2017 - 19:46

In de Franse stad Nîmes is de 72e Vuelta a España van start gegaan met een ploegentijdrit. Wout Poels en zijn teamgenoten van Sky lieten daarin de vierde tijd noteren.

Zij verloren negen seconden op de renners van BMC. Die raffelden de 13,7 km in en om Nîmes het snelste af en kwamen na 15 minuten en 58 seconden over de finish. Rohan Dennis kwam als eerste over de finish en is de eerste leider in deze Vuelta.

Angst
In deze Vuelta komen de klimmers volledig aan hun trekken. Er zijn ruim 50 beklimmingen en negen aankomsten bergop. Meeste angst boezemt de zeventiende etappe in met de klim naar Los Machucos. Het obstakel wordt omschreven als 'het nieuwe monster van de Vuelta'. Er zitten gedeelten in van 28 procent stijging.

Eigen succes
Wout Poels hoopt dat hij als knecht van Froome ook een kansje krijgt om voor eigen succes te gaan. Hij denkt dan aan de twintigste etappe, met de finish op de El Angliru. Daar werd hij in 2011 tweede achter de Colombiaan Juan José Cobo.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Wout Poels
Kopman Wout Poels eindigt in peloton bij Sky-debuut
Wout Poels verliest kostbare tijd in Oman
Wout Poels kan weer niet mee met toppers in Oman
Wout Poels mist start etappe bijna door vastzittende lift
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen