Overslaan en naar de inhoud gaan

Wout Poels 32e in loodzware Vuelta-etappe

Geplaatst opzondag 1 september 2019 - 19:20

Wout Poels is in de loodzware negende etappe van de Vuelta als 32e gefinisht.

De kopman van Team Ineos kwam in de 95 km lange etappe van Andorra la Vella naar Cortals d’Encamp op 8 minuten en 31 seconden van Sloveense winnaar Tadej Pogacar over de streep.

Stevige klim
De renners moesten al kort na de start stevig aan de bak met de klim naar de Coll d’Ordino. Tao Geoghegan Hart van Team Ineos trok ten aanval en kreeg gezelschap van een grote groep met onder anderen Poels, Kelderman en Fuglsang.

Uitgedunde kopgroep
De kopgroep werd gaandeweg uitgedund en negentien kilometer voor de streep trok Lopéz ten aanval. Quintana, Roglic en Valverde sloten aan, maar de Colombiaan demarreerde opnieuw. In de laatste kilometers moesten de renners in de regen over een lange onverharde strook. Daar namen Quintana en Valverde afstand van Roglic en voegden zich bij López. Quintana viel opnieuw aan en kreeg Tadej Pogacar mee.

Slotklim
Met nog drie kilometer in de slotklim te gaan koos de Sloveen het hazenpad en kwam met een twintigtal seconden voorsprong op Quintana op de Cortals d’Encamp over de finish. De Colombiaan Quintana is de nieuwe rode truidrager.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen